Mieli žemakulniai, netikėtai tapę madingiausiais sezono bateliais

Tai oficialu, grakštūs bateliai žemu kulniuku ir vėl madingi. Kadaise buvę beprotiškai populiarūs, vėliau – juokingi, o pastaruosius kelerius metus vis nežymiai pasirodydavę ant mados podiumų, šį pavasarį jie įsitvirtino kaip patys madingiausi. Kai tokie mados namai kaip „Gucci“ bei „Balenciaga“ sutaria dėl tos pačios tendencijos, tampa aišku, kad į ją verta atkreipti dėmesį.

Angliškai šis batelių tipas meiliai vadinamas „kitten heels" (verčiant pažodžiui – „kačiuko kulniukai“). Bateliai, kurių kulniuko aukštis – iki 5 cm., per pastaruosius metus išgyveno ne vieną pakilimą ir nuopolį. Jie išpopuliarėjo šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, vėliau buvo meistriškai avimi ikoniškosios Audrey Hepburn filme „Breakfast at Tiffany's“ (iš angl. „Pusryčiai pas Tifanį“), tada grįžo į madą devintajame dešimtmetyje. Paskutinį kartą madingiausiais sezono bateliais jie laikyti prieš daugiau nei dešimtmetį, 2003-iaisiais. Tačiau, kaip žinia, tai, kas yra mados viršūnėje, po kelių sezonų gali atrodyti ne tik neskoninga, bet netgi juokinga. Taip nutiko ir šiems mieliems bateliams. Vis gi šį pavasarį jie ir vėl grįžo – atnaujintus, drąsesnius „kitten heels“ matėme ne vieno garsaus, tendencijas formuojančio dizainerio mados pristatyme.

Maskvos gatvės mada
Maskvos gatvės mada
Vida Press

Ši tendencija neturėtų stebinti. Šiuolaikinė moteris žino, kad mada gali būti patogi ir ne visada sutinka ieškoti kompromiso tarp stiliaus ir komforto. Bateliai neaukštu kulnu būtent tai ir siūlo – jie grakštūs, moteriški, šiek tiek ilgina kojas, priverčia pasitempti, tačiau tuo pačiu metu yra pakankamai patogūs, nesudaro problemų ilgai stovint ar daug vaikštant. Jie nei per daug puošnūs, nei per daug paprasti, taigi gali būti avimi tiek į darbą, tiek į vakarėlį, ar ypatinga proga.

Šiuolaikinė moteris žino, kad mada gali būti patogi ir ne visada sutinka ieškoti kompromiso tarp stiliaus ir komforto. Bateliai neaukštu kulnu būtent tai ir siūlo

Kokio stiliaus batelius išsirinksite priklausys nuo to, ar juos siekiate paversti savo įvaizdžio vinimi, ar tiesiog ieškote patogių batelių, tinkančių kone visiems gyvenimo atvejams. Madingi įvairiausi bateliai neaukštu kulniuku: uždari, įspiriami, atviri, basučių tipo, su sagtele, raštuoti, vienspalviai ir t.t. Vienintelis pageidavimas – kad žemakulniai bateliai būtų smailianosiai.

Taigi, kaip avėti populiariausus sezono batus ir atrodyti madingai bei šiuolaikiškai? Pamirškite elegantiškų, strukūriškų drabužių ir smailianosių žemais kulniukais derinimo taisykles, kurių buvo laikomasi praeityje. Šio sezono bateliai yra derinami prie laisvų, neįpareigojančių siluetų, sportinio stiliaus kelnių ir didelio dydžio (angl. oversize) viršutinių drabužių.

Paryžiaus mados savaitė
Paryžiaus mados savaitė
Vida Press

Paryžiaus gatvės mada
Paryžiaus gatvės mada
Vida Press

Paryžiaus gatvės mada
Paryžiaus gatvės mada
Vida Press

Vis dėlto, jei nesate linkusi eksperimentuoti ir mėgstate santūrų stilių, ieškokite įkvėpimo Europos monarchių bei prezidentų žmonų aprangoje (Michelle Obama tokio stiliaus batelius avėjo kone visą savo vyro kadenciją). Joms vadinamieji „kitten heels“ niekada neišėjo iš mados. Elegantiškos moterys batelius žemais kulnais derino prie uždarų suknelių, elegantiškų kostiumėlių ir kitų santūrios mados akcentų.

Modelis Arizona Muse
Modelis Arizona Muse
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis