Parodos svečių sąraše – įvairių dydžių ir amžiaus „Julia Janus“ modeliai

Jau pirmadienį, gegužės 1 d., drabužių dizainerė Julija Janus drauge su kolege, stiklo menininke iš Lenkijos Agnieszka Bar Vilniuje atidarys jųdviejų parodą „Mes“.

Atidarymo išvakarėse už toleranciją ir formų įvairovę mene, madoje ir žmogaus kūno formose pasisakantis dizainerių duetas papasakojo apie parodos gimimo istoriją bei atskleidė kelias renginio detales. Pasirodo, atidarymas naujojoje gastronomijos studijoje „Čiop čiop“ primins pasivaikščiojimą po mišką, o tarp svečių bus net apie dvidešimt skirtingų dydžių ir amžiaus prekių ženklo „Julia Janus“ ambasadorių.

Nepatogią diskusiją apie tolerancijos ribas madoje ir kasdieniame gyvenime ne pirmą kartą gvildenanti dizainerė J.Janus šįkart pasitelkė meno kalbą. Parodos eksponatais taps didelio formato fotomenininkės Gertrūdos Varnaitės darytos nuotraukos, kuriose, apsirengusios ta pačia suknele, įamžintos skirtingo sudėjimo, ūgio ir amžiaus moterys. Drauge su nuotraukomis parodose bus eksponuojami A.Bar skirtingų formų stiklo indai ir skirtingi to paties medžio lapai.

Organizatorių archyvas

„Sugretindamos žmogaus kūnus, stiklo indus ir medžio lapus, klausiame: kodėl skirtingos kūno formos mumyse provokuoja norą jas klasifikuoti į gražias ir negražias, kai tuo tarpu skirtingi indai ir skirtingi lapai mums gražūs visi be išimties?“ – apie klaidinančius grožio etalonus kalba J.Janus.

Tuo tarpu viešnia iš Lenkijos A.Bar atskleidė, kaip gimė parodos eksponatais tapę indai. „Naudojau savo unikalų metodą, kai karštas stiklas tiek pučiamas, tiek minkomas specialioje iš vytelių ir medžio šaknų pintoje formoje. Nuo aukštos temperatūros forma sudega, palikdama unikalius ornamentus stiklo gaminyje. Kaskart gaunu vis kitokią indo formą, nes degdama forma deformuojasi. Šį metodą atradau tik pernai ir iki šiol nemažai su juo eksperimentuoju“, - pasakoja A.Bar.

Organizatorių archyvas

Tarpdisciplininės parodos atidarymas Vilniuje vyks gegužės 1 d., 18 val., studijoje „Čiop čiop“ Žalgirio gatvėje 135. Studijos šeimininkai žada erdvę išpuošti taip, kad ši primintų samanotą miško pievą, taip dar kartą pabrėždami vieną parodos idėjų – žmogaus ryšį su gamta. „Šis akcentas kartojasi ir pačios parodos eksponatuose – gyslotas medžio lapo siluetas ant modelių suknelių, vytelių atspaudai induose, vagelės ir raukšlelės modelių delnuose“, - sako J.Janus.

Beje, renginio atidaryme prekių ženklo „Julia Janus“ modelių bus ir daugiau. Dalyvauti renginyje sutiko apie dvidešimt skirtingų dydžių ir amžiaus ženklo ambasadorių – moterų ir vyrų, kurie dalyvavo ir dar dalyvaus šūkiui „Stilius neturi ribų“ komunikuoti skirtose fotosesijose. Parodos partneriu tapo žurnalas „Moteris“, su kuriuo „Julia Janus“ ir anksčiau vykdė bendrų projektų, skirtų tolerancijai madoje plėsti.

Organizatorių archyvas

Paroda studijoje „Čiop čiop“ bus atvira iki gegužės 4 dienos. Gegužės 3 d. ten pat vyks vakarienė „Formų įvairovė“. Joje iš anksto užsiregistravę svečiai ne tik vaišinsis penkiais studijos šefo Jure Glumac pagamintais patiekalais, bet ir išgirs trumpą J.Janus ir A.Bar kalbą apie parodą bei toleranciją visuomenėje.

Ateinantį penktadienį, gegužės 5 d., 17 val., paroda bus atidaryta Klaipėdos kultūros fabrike, kuriame liks iki gegužės 8 d. Vėliau šiemet planuojama parodą „Mes“ parodyti ir Lenkijos bei Latvijos sostinių gyventojams.

Organizatorių archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis