Vasara ant nosies, o motyvacijos lieknėti – nė kvapo? Sužinokite, ką daryti

Pavasaris jau visai įsibėgėjo, netruks ir vasara atskrieti, o Tu ne tik kad nesijauti gerai savo kūne, bet ir visai nejauti motyvacijos ką nors dėl to keisti? Jei tai apie Tave, esi ten, kur reikia. Šį straipsnį parašiau galvodama kaip tik apie Tave.

Galimos kelios tokio motyvacijos praradimo priežastys:

* Nerealūs lūkesčiai. Galbūt Tu turi įsivaizdavimą kaip norėtum, kad Tavo kūnas atrodytų šią vasarą, tačiau matai, kad to jau tikrai nepasieksi ir galiausiai nedarai nieko. Arba dar blogiau: iš tos nevilties be saiko valgai, tinginiauji ir, vietoj to, kad lieknėtum, dar labiau storėji.

Išeitis. Nustokite pyktis su realybe. Ji yra tokia, kokia yra. Susitaikyk su mintim, kad nebus šimtu procentų taip, kaip įsivaizdavai, bet visada gali bent kažkiek situaciją pagerinti. Jau nėra laiko numesti 15 kg, bet gal visai realu atsikratyti penkių. Todėl išsikelk realų tikslą ir pradėk nuo jo. Patikėk, jausiesi daug geriau būdama keliais kilogramais lengvesnė, nors norėjai ir daug daugiau, nei visai nieko nedarydama arba, dar blogiau, dar sustambėdama.

* Permainos Tau siejasi su dideliu diskomfortu. Galbūt praeityje lieknėjai griežtai save ribodama, kai turėjai daug ko atsisakyti, kęsti alkį, valgyti atskirai nuo šeimos narių, kad atsispirtum pagundoms teko atsisakyti smagių draugų susibūrimų ar švenčių. Tokiu atveju „susiimti” tikrai labai sunku, nes pokyčiai siejasi su dideliu diskomfortu. Žmogus padarys viską, kad diskomforto išvengti.

Išeitis. Nesirink diskomfortą keliančių lieknėjimo būdų. Daugiau jokių dietų ar griežtai į rėmus spaudžiančių mitybos planų. Jau daug kartų rašiau, kaip svarbu pokyčius įvesti ne drastiškai, o pamažu, Tau priimtinu tempu. Taip lieknėjimas ir pokyčiai nesisies su neigiamais išvyvenimais. Galbūt pasirinkus šią strategiją lieknėsi lėčiau, tačiau tai darysi be streso ir noro viską mesti.

* Netinkama motyvacija. Yra sakoma: jei žinai „kodėl“, „kaip” ateina savaime“. Kitaip tariant, jei gerai žinai, kodėl nori pasiekti užsibrėžtą tikslą, ką Tau tai duos, kodėl Tau tai taip svarbu, tikrai rasi ir būdus jam pasiekti. Jei sunku prisiversti keistis, greičiausiai pokyčių sieki dėl neteisingų dalykų. Kai motyvacija bus deginanti iš vidaus, atidėlioti ir laukti nebus jokio noro.

Išeitis. Juodu ant balto surašyk, kodėl Tau svarbu pagaliau sulieknėti visam laikui. Duosiu užuominą: jei to nori tik dėl to, kad galėtum apsivilkti norimo dydžio suknelę ar pasipuikuoti prieš draugę, tikrai nebūsi pakankamai motyvuota. Privalai „pakapstyti” daug giliau ir atrasti tokias priežastis, kurios Tavyje sužadintų emocijas. Galbūt jau pavargai kęsti sanarių skausmus ir atrodyti bei jaustis lyg būtum 10 metų vyresnė. Gal sveiko svorio pasiekimas reikš, kad pagaliau galėsi būti aktyvi ir laiminga mama savo vaikams. O gal tai reikš, kad būsi įkvepiantis pavyzdys savo mamai ar draugei. Kad ir kokios būtų priežastys, jos turi Tave įkvėpti, sužadinti emocijas ir skatinti veikti. Man tikrai sunku įsivaizduoti, kad noras įtilpti į S dydžio suknelę atliktų šią užduotį.

Tai tokios man į galvą atėjusios priežastys. Būtinai pasidalink savais variantais ir galėsime kartu paieškoti išeičių.

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva ♥

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis