Nekeptas meduolių tortas

Šį gražuolį gaminau savo Tėčio gimtadieniui. Ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko! Seniai buvau sulaukusi tiek liaupsių, kurių net nenusipelniau, juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokit koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Praėjusiais metais, kai šio torto receptą įkėliau į tinklaraštį, sulaukiau daug komentarų iš nustebusių žmonių, jog į grietinės kremą įdėjau cukraus - juk meduoliai ir taip saldūs. Dabar tiesiog privalau Jūsų paklausti - ar dedate į tešlą cukraus, kai gaminate įprastą tortą ir kepate biskvitus? O į torto kremą? Spėju, kad saldinate abu. Nemeluoju sakydama, jog niekas iš ragavusių žmonių nesakė, kad tortas labai saldus. Galite lengva ranka pasaldinti grietinę, ypač tokiu atveju, jei naudojate rūgštesnius vaisius, pavyzdžiui kivius.


26 cm skersmens tortui reikės:


800 g paprastų minkštų meduolių;

600 g riebios grietinės;

8 v.š. cukraus;

0,5 citrinos sulčių;

kelių vienetų mėgiamų vaisių.


Gaminame


* Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis. Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Tortinę nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užpjaustome mėgiamo vaisiaus ir užpilame pusę grietinės kremo.


* Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Apibarstome likusiais meduoliais, šiek tiek prislegiame ranka ir statome į šaldytuvą bent 12 valandų.


Skanaus!


Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis