Suknelė, be kurios šį pavasarį neišsivers nė viena stilinga moteris

Šį sezoną ne vienas dizaineris įkvėpimo ieškojo praeityje. Taigi, nieko keisto, kad populiariausia pavasario-vasaros suknelė taip pat atkeliavo iš praėjusio šimtmečio.

Jei reikėtų įvardyti madingiausią šios vasaros suknelę, tai būtų 8-tajame dešimtmetyje išgarsėjusi susiaučiama suknelė V formos iškirpte. Tiesa, šį sezoną ji šiek tiek atsinaujino. 2017-ųjų susiaučiama suknelė yra moteriška, seksuali ir tokia universali, kad tiks bet kokio amžiaus ar figūros moteriai.

Jeanne Damas su draugu
Jeanne Damas su draugu
Vida Press

Dizainerės Diane von Fürstenberg išgarsintas drabužis praėjusiame amžiuje buvo laikomas moterų išsilaisvinimo ir feminizmo simboliu, vėliau suknelės modelis evoliucionavo, keitėsi, kol galiausiai tapo klasikiniu, be kurio savo spintos nebegali įsivaizduoti nei dirbančios moterys, nei namų šeimininkės, nei valstybių galvų žmonos.

Didžiulėje susiaučiamų suknelių įvairovėje sau tinkančią variaciją ras kone kiekviena. Tobulų figūrų savininkės rinksis be rankovę suknelę aukštu skeltuku; tos, kurios ieško konservatyvesnio varianto, vilkės modelį su ilgomis rankovėmis bei sijonu iki kelių, na, o norinčios visiškai paslėpti kojas, pasirinks susiaučiamą suknelę iki žemės. V formos iškirptė vizualiai ilgins kaklą, nukreips dėmesį nuo klubų, o suknelės susegimas ties liemeniu vizualiai jį lieknins.

Susiaučiamą suknelę mielai vilki tokios stiliaus ikonos kaip Kembridžo hercogienė Kate Middleton, modeliai Kate Moss ir Kendall Jenner, buvusio JAV prezidento Barack'o Obama'os žmona Michelle Obama ir dar daug kitų. Įdomiausia, kad šios moterys – visiškai skirtingų stilių atstovės, tačiau kiekviena jų randa būdą suknelę pritaikyti sau.

Kiekvieną sezoną dizaineriai randa būdų atnaujinti klasikinį suknelės modelį. Taigi ir 2017-ųjų vasaros suknelė yra kiek kitokia, nei buvusi pernai, kai karaliavo aksomas, ar užpernai, kai dominavo blizgūs audiniai. Šiemet madingiausia gėlėta, lengvai krentanti susiaučiama suknelė, kurios sijonas – iki kelių arba dar ilgesnis. Ji miela, nepretenzinga ir atrodo lyg būtų vintažinė. Toks drabužis puikiai atrodys tiek biuro aplinkoje, tiek vakarėlyje. Papildomos detalės, aksesuarai ir avalynė padės keisti įvaizdį nuo labai puošnaus iki visiškai kasdieniško.

Šiai suknelei komplimentų negaili ir žurnalo „Vogue“ redaktorės pavaduotoja Emily Sheffield: „Tokios suknelės savyje turi nerūpestingo moteriškumo, kuris, po tiek daug sezonų sportinių ir „athleisure“ stiliaus drabužių, ir vėl atrodo šviežias.“ Ši suknelė „Vogue“ redakcijoje yra tokia populiari, kad žurnalas savo „Instagram“ paskyroje neseniai pasidalino filmuku, kuriame – trys darbuotojos, vilkinčios tą pačią žalią, baltomis gėlytėmis margintą susiaučiamą suknelę.


A post shared by British Vogue (@britishvogue) on Mar 28, 2017 at 9:46am PDT

Gatvės mados žvaigždės susiaučiamos suknelės tendenciją išpranašavo dar žiemą vykusios mados savaitės metu. Nors dažnai žema oro temperatūra mados pasaulio atstoves vertė ieškoti šiltesnių alternatyvų bei drabužius sluoksniuoti, jos pasufleravo ne vieną stilingą būdą vilkėti madingąją susiaučiamą suknelę.

1. Susiaučiama suknelė + palaidinė ilgomis rankovėmis

Martha Ward
Martha Ward
Vida Press


2. Susiaučiama suknelė + džinsai

Gilda Ambrosio ir Giorgia Tordini
Gilda Ambrosio ir Giorgia Tordini
Vida Press


3. Susiaučiama suknelė + grubūs batai

Caroline Issa
Caroline Issa
Vida Press


4. Susiaučiama suknelė + puošni krokodilo odos rankinė

5. Susiaučiama suknelė + bomber (liet. lakūno) stiliaus švarkas

Helena Bordon
Helena Bordon
Vida Press


Aimee Song
Aimee Song
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis