Sostinė laukia išskirtinio dizaino ir mados festivalio

Birželio 10–11 dienomis sostinės Gedimino prospekte vyks mados ir dizaino festivalis DI’FEST, kuris miestiečius ir miesto svečius kvies susipažinti su daugiau nei 150 kūrėjų bei dizainerių.

Festivalis DI’FEST išaugo iš sėkmingai įgyvendintų 4 „Dizaino skvero“ projektų, kurie vyko pagrindiniuose Vilniaus renginiuose. Čia kūrėjai ir dizaineriai pristatė savo kuriamą produkciją.

Anot organizatorių, susidomėjimo gausa šiais renginiais parodė, kad Vilniui reikalingas atskiras, atviras dizaino ir mados festivalis, kuriame būtų numatytos erdvės ne tik kūrėjų ekspozicijoms, bet ir dizaino, mados pristatymui, kūrybinėms dirbtuvėms, seminarams bei konferencijoms.

Tokio pobūdžio gatvės festivaliai nėra naujiena Europoje. Dizaino gatvės festivaliai Milane, Berlyne, Paryžiuje, Londone, Kopenhagoje ir kt. yra gerai žinomi bei mėgstami jaunųjų kūrėjų. Šie festivaliai padeda pagrindus moksleiviams renkantis profesiją, jauniesiems kūrėjams – viešai prisistatyti, įgauti verslumo įgūdžių bei įsitvirtinti rinkoje.

Lietuvoje atviro, visuomenei lengvai pasiekiamo dizaino bei mados festivalio iki šiol – nebuvo. DI’FEST net tik užpildys šią spragą, bet ir leis susipažinti su dizaino, mados kasdienybe, kūrėjams bei dizaineriams užmegzti kuo glaudesnius kūrybinius, komercinius ryšius su kitais kūrėjais, verslininkais bei sukurti tęstinį projektą, peraugantį į daugiametį tarptautinį festivalį, kuriame ateityje galėtų dalyvauti dar didesnis – Europos bei kitų šalių kūrėjų ratas.

DI’FEST metu, Gedimino prospekte nuo Odminių g. iki „Novotel“ viešbučio, savo kūrybą pristatys ne tik drabužių ar aksesuarų kūrėjai, bet ir keramikai, tapytojai, interjero detalių kūrėjai, juvelyrai ar net – fotografai.

Čia įsikurs atskiros seminarų, šeimos, kūrybinių dirbtuvių, gurmaniško maisto, poilsio zonos ir net – atviras gatvės podiumas, kuriame savo kolekcijas demonstruos Lietuvos kūrėjai ir dizaineriai.

Prekybos centre "GO9" bus įrengtas atviras gatvės podiumas, kuriame Lietuvos dizaineriai kviečiami pristatyti savo kurtas kolekcijas. O prie Vinco Kudirkos aikštės lankytojų lauks nuotaikingas, šarmingas DIZAINO BOX‘AS, kuriame savo unikalią kūrybą po vienu stogu pristatys drabužių, aksesuarų, juvelyrikos kūrėjai bei dizaineriai.

Organizatoriai pažada šūsnį staigmenų. Viena iš jų - Vilniaus viešojo transporto autobusuose renginio metu įrengtas knygynas bei įrengta seminarų erdvė, kuri skirta verslumo skatinimui.

Čia atvirai patirtimi apie verslo kūrimą, savo sėkmės istorijomis bei įvairiomis, nuo verslo planavimo, idėjų generavimo – iki verslui būtinų asmeninių savybių puoselėjimo, motyvacijos skatinimo ir asmeninių įgūdžių ugdymo, patirtimis dalinsis verslo, dizaino bei mados profesionalai. Taip pat viename iš autobusų bus rodoma TEDxVilnius transliacija gyvai, kurios metu bus galima klausyti pasaulį keičiančių idėjų.

Prie Nacionalinio Dramos teatro lankytojų lauks gurmaniško maisto zona. Čia bus siūloma paragauti įmantriausių užkandžių. DI‘FEST siūlo savaitgalį praleisti atsakingai, pasisemti žinių, surasti daug naudingų pažinčių bei laiką leisti blaiviai – festivalio metu nebus vykdoma prekyba alkoholiu.

DI’FEST – atsakingas, jaunatviškas festivalis, kuriame laiką praleisti kviečiama visa šeima. Vinco Kudirkos aikštėje bus įrengta „Tavo vaiko“ zona, kurioje mažieji galės atrasti spalvų pasaulį ar išmokti pūsti didžiulius muilo burbulus, o gal net – žongliruoti.

Netoli „Tavo vaiko“ zonos įsikurs kūrybinių dirbtuvių paviljonai, kuriuose festivalio lankytojai – nuo jauniausio, iki vyriausio – kviečiami išreikšti savo kūrybiškumą ir susipažinti su technologijų naudojimu gaminių kūrimo, gaminimo procese bei įvairių daiktų kūrimo ABC.

DI‘FEST – puiki galimybė susipažinti su dizaineriais ir mados kūrėjais, verslumą skatinančiomis iniciatyvomis, įvertinti dizaino tendencijas bei perspektyvas. Sužinoti, kaip gimsta įdomiausi ir netikėčiausi dizaino sprendimai tiesiai iš kūrėjų lūpų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis