Jurga Lago: mano dilgėlių pyragą valgo ir vaikai

Garsi juvelyrė Jurga Lago labai laukia pavasario, kai šeimos meniu gali praturtinti šviežiais žalumynais.

„Turiu tiekėją, kuris turbūt visam Vilniui tiekia žalumynus – gal 50 įvairių rūšių. Būtent dėl to aš labai laukiu pavasario, kai viskas ima augti ir žaliuoti. Štai vieną dieną paruošiau salotų iš kiaulpienių ir špinatų, kitądien kepiau dilgėlių pyragą, šaldytuve savo eilės dar laukia garšvos lapai,“ – vardina juvelyrė.

Paprašyta išduoti paslaptį, kaip vaikams įsiūlyti žalumynus, moteris pastebi, kad jokios magijos čia nesą.

„Mano vyras veganas, aš – vegetarė. Vaikų niekas nevertė, bet jie prieš kelerius metus taip pat tapo vegetarais ir noriai valgo patiekalus su žalumynais. Matote, aš stengiuosi, kad mūsų maistas būtų įvairus ir, svarbiausia, patrauklus – juk vaikams tai labai svarbu,“ - pasakoja J. Lago.

Šeima valgo ir hamburgerius, ruoštus iš pilno grūdo miltų, ir picas su daugybe daržovių, ir kepsnelius iš žirnių kepa.

Jurga Lago dalinasi šeimos mėgiamo dilgėlių pyrago receptu. Paviešintas socialiniame tinkle jis sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Tešlai reikės:

350 g grikių miltų,
druskos,
90 ml gryno alyvuogių aliejaus,
125 ml gazuoto vandens.

Įdarui reikės:

3 svogūnų,
česnako,
750 g dilgėlių,
mažo brokolio,
kelių pievagrybių,
druskos,
trupučio aliejaus.

Padažui:

3 pomidorų,
krapų,
česnako skiltelės.

Gaminame

* Iš visų tešlai skirtų produktų išminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

* Paruošti daržoves įdarui: svogūnus supjaustyti pusmėnuliais ir apkepinti. Dilgėles trumpai apvirti ir susmulkinti. Česnaką susmulkinti, sutrinti. Brokolį išskirstyti žiedynais. Pievagrybius supjaustyti. Visas daržoves sumaišyti.

Asmeninio albumo nuotr.

* Tešla iškloti skardą ir supylus daržoves jas tolygiai paskleisti. Apšlakstyti aliejumi ir pašauti į orkaitę.

* Orkaitėje kepti apie 45 minutes.

Asmeninio albumo nuotr.

* Padažui pomidorus trumpam pamerkti į karštą vandenį, ištraukus nulupti žievelę ir sutrinti. Į gautą masę įspausti česnako, pagardinti kapotais krapais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis