Rūgštynių sriuba su šonine

Šią rūgštynių sriubos versiją vadinu “vyriška”, nes ji itin soti, tiršta, maloniai rūgštelėjusi.

Riebią šoninę galima keisti liesesne mėsa ar paukštiena, tačiau mūsų namuose jei jau rūgštynių, tai būtinai riebi sriuba.

1 kg šoninės

supjaustau riekelėmis, jas apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir dedu į puodą su 3l verdančio vandeniu. Pasiruošiu kitus ingredientus:

5 virtus kiaušinius sutarkuoju stambia tarka

2 vidutines morkas – šiaudeliais

1 didesnį svogūną supjaustau kubeliais

Didelį indą rūgštynių lapų supjaustau nedideliais gabaliukais

Į puodą beriu

1 st. ryžių

Po 10-15 min. suberiu visus pasiruoštus produktus, išskyrus rūgštynes. Pavirus dar 15min, sriubą pagardinu

2 a.š. druskos

žiupsniu šviežios kapotos ar džiovintos gelsvės

žiupsniu kmynų

Permaišau, suberiu rūgštynes, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą ramybėje 15-20 minučių. Prieš tiekiant dar kartą gerai išmaišau.

Tinka gardinti grietine, šviežiais krapais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis