Fotografės nuotraukose – apnuogintas moterų kūnas ir siela

Sekmadienio vakarą buvęs modelis, vilnietė fotografė Rūta Andre pakvietė savo kūrybos gerbėjus ir bičiulius į pirmosios personalinės fotoparodos atidarymą.

Fotomenininkės darbų ciklo „Moteris - kūrėja“ pagrindiniu modeliu tapo operos solistė Agnė Sabulytė.

Į verslo centro „Vertas“ fojė, kurioje ir vyko parodos atidarymas, atvyko dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, buvusi TV ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, plaukų stilistė Rūta Morozovienė, sveikos mitybos ekspertė Gražina Gum, balerina Anna Baranova ir kt.

Organizatorių nuotr.

Fotografė R.Andre, „Rūtos fotostudijos" įkūrėja, sakė, jog dažniausiai jos fotoprojektų ašimi tampa moteris. „Moterys mane įkvepia“, - prisipažįsta menininkė, kuri paprastai su modeliais prieš fotografavimo procesą kurį laiką susitinka jaukiai pabendrauti, tarp moterų užsimezga gilus ryšis. Tik tada darbai po truputį pradeda vykti fotostudijoje. „Tai tarsi šokis, viena kitos išjautimas. Bendraujant aš pamatau kokią nors gražią moters būseną, išraišką, emociją ir taip gimsta idėja“, - pasakojo R. Andre.

Organizatorių nuotr.

Šiam projektui fotografę įkvėpė P. Čaikovskio opera „Jolanta“, matyta Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre: „Įvyko tarsi sprogimas, atsikimšo kamštis ir kūryba pradėjo lietis savaime, vienas po kito atsiverė vaizdai“.

Parodos atidarymo vakaro svečiai išvydo ir nemažai R. Andre sukurtų moters aktų: „Neslėpsiu, jog pastaruoju metu mane ypač žavi nuogas kūnas. Tai yra tiesiog dieviškas grožis“.

Pagrindiniu fotomodeliu tapusi dainininkė A.Sabulytė sakė, kad jos nesutrikdė fotografės pasiūlymas kai kurioms nuotraukoms pozuoti nuogai. „Moters-kūrėjos tema inspiravo mane tarsi išsiskleisti, atrasti save įvairiais rakursais. Be to, šiais fotodarbais aukštinamas prigimtinis moters grožis, o man tai atrodo labai kilnu ir didinga“, - kalbėjo A.Sabulytė. Moteris sakė, kad visuose jos kūrybiniuose ieškojimuose visada palaiko vyras, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas bei grupės „el Fuego“ narys Jonas Sakalauskas. „Kūryboje svarbi mintis. Menas - tai misija pasakyti tai, ko tavęs prašo visata. Kai pradedi kurti, negalvoji, tu tiesiog intuityviai pasileidi į įvairius ieškojimus ir išgyvenimus“, - apie jausmus, kilusius fotosesijų su R.Andre metu, kalbėjo A. Sabulytė. Parodos atidarymo vakarą dainininkė svečius žavėjo ištraukomis iš operų, menininkė taipogi kiekvieną parodoje eksponuojamą fotodarbą „apdovanojo“ savo kūrybos eilėmis.

Organizatorių nuotr.

Dar vienu fotomenininkės modeliu tapo jos sesuo, vienintelės Lietuvoje vyrų modelių agentūros „First Face Model“ įkūrėja Aistė Andrijauskaitė. Mergina sakė, kad sesuo ją fotografuoja nuo pat vaikystės, kaip mėgsta juokauti, esanti pirmąja jos kūrybos mūza. Egzotiško grožio mergina sakė, nė kiek nesidrovėjusi pozuoti nuoga, nes sesuo ir taip ne kartą ją matė nuogą. „Be to, ir savo kūno visai nesigėdiju, tad tokios fotosesijos manęs nė kiek netrikdo“, - prisipažino A. Andrijauskaitė, prisiminusi, kad jai labai patiko dirbti kartu su operos soliste A. Sabulyte. „Agnė nuostabi ir labai įdomi moteris. Galėčiau apie ją pasakyti daugybę gražių dalykų, nors mūsų bendravimas apsiribojo tik arbatos gėrimu prieš ir po fotosesijos, tačiau gerą sielą pajunti iš karto. Kartu dirbti buvo lengva ir jauku, o tokio pobūdžio fotosesijose tai yra labai svarbu“, - sakė vyrų modelių agentūros įkūrėja.

Organizatorių nuotr.

Fotografė R.Andre neslėpė, kad galbūt artimiausiu metu pradės fotografuoti ir stiprios lyties atstovus. „Tačiau šiuo metu mano kūrybos mūza - dainininkė A. Sabulytė. Mane žavi jos užburiančios akys, gražus kūnas, su kuriuo ji moka tobulai kalbėtis Pirmoji gyvenimo mūza man yra Aistė, mano jaunesioji sesė. Stėbėdavau ją, grožėjausiu jos garbanomis ir plonais pirštais, gyvumu ir žaismingumu. Ji labai moteriška nuo pat mažų dienų", - apie savo kūrybos mūzas sakė Rūta. Menininkė prisipažino, jog būtent moters grožis, jos paslaptis - tai jos pagrindinė kūrybos tema, kurią ir norėjo perteikti šioje parodoje. „Moteris- kūrėja yra jausminga, gyva, mokanti mylėti ir mylima, ji kūria aplink save grožį, įkvepia kitus. Tai tarsi fėja einanti, o po jos kojomis viskas aplinkui pražysta, atsiranda spalvos, suskamba muzika...", - kūrybinos vizijomis dalijosi R. Andre.

Organizatorių nuotr.

Baigiamuoju renginio akordu tapo užburianti Ginto Ramanausko gongų muzika.

Vakaro akimirkos:

Gedimino Bartuškos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis