Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“.

Lietuvos kavos meistrai varžėsi „Cup tasting“ ir „Latte art“ čempionatuose. Didžiausias laimėjimas, kurį parsivežė – 13-oji vieta „Latte Art“ pasaulio čempionate. „Būti 13 tarp pačių geriausių pasaulyje yra puiku“, - džiaugėsi „Vero Cafe“ komandos narė Ieva Meiliūnaitė.

Paroda „World of Coffee 2017“ Budapešte sutraukė minias lankytojų, joje dalyvavo tūkstančiai kavinių savininkų, kavos skrudintojų, ruošėjų ir gerbėjų.

Organizatorių archyvas

„Čempionatai suburia viso pasaulio kavos elitą, - sako didžiausių Baltijos šalyje kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis. – Budapešte visi irgi mielai ir atvirai dalijosi savo patirtimi bei tuo, ką turi geriausio“.

Organizatorių archyvas

Darius Vėželis jau septynerius metus priklauso Europos rūšinės kavos asociacijai. Šiais metais pirmą kartą lietuviai parodoje prisistatė kaip kavos skrudintojai. „Parodoje buvome naujokai, tačiau niekuo nenusileidome parodų veteranams - įsikūrėme tarp geriausių pasaulio rūšinės kavos skrudintojų ir pristatėme ypatingas savo kavas iš Salvadoro, Kolumbijos, Honduro, Brazilijos ir Indonezijai priklausančios Sumatra salos“, - sakė D.Vėželis.

Organizatorių archyvas

Lietuvių skrudintos kavos noriai ragavo ir parodos lankytojai, ir kavos plantacijas auginantys ūkininkai. „Lietuviai turi reputaciją“, - taip parodoje buvo kalbama apie kavą skrudinančius ir ruošiančius lietuvius.

Organizatorių archyvas

Parodoje jie pastebėjo aiškią tendenciją – vis labiau populiarėja brew ruošimo būdas, kai rūšinės kavos puodelis patiekiamas ne iš aparato, o iš kavinuko.

Organizatorių archyvas

Latte Art Lietuvos čempionė, kavos technologijų vadybininkei Ievai Meiliūnaitei pasaulio čempionate iki finalo pritrūko vos 1,5 balo. „Tačiau ir 13-oji vieta yra puikus rezultatas. Pasaulio čempionate Ievai teko susidurti su daugkartiniais savo šalių čempionais, kurių patirtis ir galimybės yra gerokai didesnės“, - neabejoja kavos namų vadovas Darius Vėželis.

Akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis