Muzikiniai pasimatymai Taujėnų dvare

Vasara Lietuvoje trumpa. Tad, vos tik radus progą, norisi pabėgti iš miesto, pabūti gamtoje, aplankyti dar neregėtas vietas. „Kristupo vasaros festivalis“ taip pat išsilaisvina iš koncertų salių ir jau ne vienerius metus kviečia mėgautis muzika kiemeliuose, dvaruose, parkuose.

Šiemet festivalis sugrįžta į Taujėnų dvarą, įsikūrusį Ukmergės rajone. Šis architektūros paminklas rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo XVI a., šiandien džiugina akį išpuoselėta aplinka, kursto vaizduotę apie buvusius laikus, o sekmadieniais virsta traukos centru muzikos mylėtojams.

Organizatorių archyvas

Liepos 9-ąją nuostabiausių meilės dainų klausytis kvies sopranas Ona Kolobovaitė, tenoras Egidijus Bavikinas ir pianistė Audronė Juozauskaitė. Į programą atlikėjai įtraukė jausmingas melodijas, pasaulyje išgarsintas tokių scenos žvaigždžių kaip S. Brightman ir A. Bocelli. Koncerte skambės A. L. Weberio „Amigos para siempre“, „All I ask of you“, „Pie Jesu“, C. Gardelio „Por Una Cabeza“ ir daugelis kitų širdį glostančių dainų.

Publikos numylėtiniai – mecosopranas Evelina Sašenko ir bosas Liudas Mikalauskas kartu su pučiamųjų sekstetu Brass Bravo kvies į pasimatymą liepos 23-iąją. Solistai auksines Benjamino Grobulskio dainas papildys nuotaikingais pasakojimais iš šio kompozitoriaus gyvenimo, jo sparnuotomis frazėmis bei anekdotais. Galbūt vieniems šis koncertas taps nostalgišku retro Vilniaus pirisminimu, kitiems – atradimu, tačiau tai tikrai bus vienas įsimintiniausių šios vasaros pasimatymų.

Ne tik meilės, bet ir dramos bei nuotykių žada kompozitorius ir alikėjas Chrisas Ruebensas. „Gyvenimas kaip filmas“, – sako charizmatiškasis belgas, Lietuvos muzikos mėgėjams pažįstamas kaip Baltijos gitarų kvarteto narys ar muzikinio projekto „Café de Paris“ autorius. Naujoje programoje rugpjūčio 13 d. skambės žymiausių kino filmų muzika, kviesianti ieškoti nuotykių su Karibų Piratais, atrasti lobius su Indiana Džuonsu, svajoti su Amelija iš Monmartro. Pats Chrisas šioje programoje pasirodys kaip vokalistas, gitaristas ir ukulelės meistras, o scenoje jam talkins akordeonistas Nerijus Bakula, smuikininkas Tadas Dešukas bei kontrabosistas Vytis Nivinskas. „Melodijos ne tik atspindi filmo nuotaiką, bet ir pačios pasakoja atskirą istoriją“, – sako kino filmų muzika besidomintis gitaristas. Tik atvykę sužinosite, kokia istorija bus papasakotą šį kartą.

Organizatorių archyvas

Festivalio organizatoriai ir dvaro šeimininkai į koncertus kviečia atvykti anksčiau, bilietus į koncertus įsigiję lankytojai galės nuo 15 val. apžiūrėti pastatus, pasivaikščioti parko takeliais bei pasigrožėti tvenkiniais, o gal net surengti pikniką. Norint apžiūrėti paties dvaro patalpas, būtina tai iš anksto suderinti su administracija. Vaikai iki 7 m., neužimantys atskiros sėdimos vietos, į koncertus Taujėnų dvaro parke įleidžiami nemokamai.

Visi koncertai vyks Taujėnų dvaro parke, tad prieš išvykdami į muzikinį pasimatymą patikrinkite oro prognozes – gali prireikti skėčio, lietpalčio, o gal net šilto pledo – juk lietuviška vasara – kaprizinga viešnia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis