Konservuotos kriaušės – saldžios atsargos žiemai

knygos „Praktiškos moters knyga. Vasara“.

Reikės:

1 kg kietų kriaušių

1 citrinos

500 g rudojo cukraus

450 ml obuolių acto

2 cinamono lazdelių

5 gvazdikėlių

apie 150 ml vandens

Gaminame

* Labai plonai nulupti citriną, išspausti sultis, supilti vandenį, actą, suberti cukrų, sudėti prieskonius ir išvirti sirupą.

* Tada paruošti kriaušes – nuplauti, nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir sudėjus į sirupą virti apie 20 min. ant nedidelės ugnies.

* Kriaušes išgriebti, sudėti į šiltus sterilius indus. Sirupą užvirti ir pavirti 5 min., jei reikia, nugraibyti putas. Sirupu užpilti kriaušes ir indus sandariai uždaryti. Vartoti po mėnesio.

Daugiau receptų rasite knygoje „Praktiškos moters knyga. Vasara“

www.virtuvesknyga.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis