Išsižadėti motinystės – ką apie tai mano žymios pasaulio moterys?

Daugeliui moterų motinystė – svarbiausia ir būtina gyvenimo misija. Be palikuonių jos jaučiasi nevisavertės ir nelaimingos. Vis dėlto pasaulyje plinta tendencija sąmoningai atsisakyti motinystės ar tėvystės. Būrys Holivudo žvaigždžių jau pasuko šiuo keliu.

Visuomenės spaudimas bevaikėm moterims išties didelis. Tenka atlaikyti aplinkinių nuomones, komentarus, nuolatinius klausimus. Tai sekina ir gadina nuotaiką ne vienai atžalų neturinčiai moteriai. Dar daugiau deguto įpilama kalbant apie tai, kad Azijos gyventojai ir musulmoniškas pasaulis gimdo vaikus ko ne dešimtimis. Nyksta ištisos tautos ir ilgalaikėje perspektyvoje pasaulyje dominuos azijiečiai. Vis dėlto žinomos šou pasaulio moterys drąsiai atremia šiuos argumentus ir visuomenės priekaištus.

Renée Zellweger (48 m.)


R. Zellweger, Vida Press nuotr.

Ši aktorė turėjo ne vieną romaną su tokiais Holivudo dievaičiais kaip Georgeas Clooney ar Jimmas Carrey. Buvo ir trumpalaikė santuoka su kantri muzikantu Kenny Chesney. Ir nors buvo daugybė spekuliacijų ir spėlionių apie Renée tariamą nėštumą aktorė paneigė visus gandus: „Niekada neturėjau ambicijų tapti motina. Ši mintis nepersekiojo manęs ir nė kiek dėl to nesigraužiu“.

Marisa Tomei (52 m.)


M. Tomei, Vida Press nuotr.

Dar viena aktorė, kuri aršiai priešinasi nuomonei, kad turėti vaikų yra privaloma moters pareiga. „Mano manymu tai yra neteisinga. Nejau moteris turi gimdyti vaikus vien tam, kad būtų laikoma pilnaverčiu žmogumi?“, – retoriškai klausia Marisa Tomei.

Kim Cattrall (60 m.)


K. Cattrall, Vida Press nuotr.

Kultinio serialo ir filmo „Seksas ir miestas“ žvaigždė realiame gyvenime gana artima savo kuriamai herojai Samantai. Moteris dievina gyvenimo malonumus, nesuvaržytus santykius ir seksą. Vaikas šiame rinkinyje sunkiai įsivaizduojamas: „Kai buvau penkerių svajojau turėti šimtą šunų ir vaikų. Vėliau suvokiau, kad tai visuomenės primetami standartai ir lūkesčiai, kuriems, būdama brandi asmenybė, nusprendžiau nepasiduoti. Motinystė nėra ta patirtis, kurios siekiu šiame gyvenime“, – teigia Kim Cattrall.

Condoleezza Rice (62 m.)


C. Rice, Vida Press nuotr.

Amerikiečių politologė ir buvusi JAV valstybės sekretorė yra atsidavusi savo šaliai ir laiko asmeninei laimei tiesiog neužtenka. Giliai tikinti moteris mano, kad viskam yra sava priežastis: “Vaikų tikriausiai jau nebeturėsiu, bet vis dar galiu ištekėti. Mano gyvenimas būtų ne ką mažiau sėkmingas ir kupinas pilnatvės, jei būčiau sukūrusi šeimą ir susilaukusi vaikų. Tačiau tikiu, kad Dievas man paruošęs kitą kelią. Svarbu priimti ir vertinti gyvenimą tokį, koks jis tau skirtas“.

Ellen DeGeneres (59 m.) ir Portia de Rossi (44 m.)


P. de Rossi ir E. DeGeneres, Vida Press nuotr.

Vienalytė santuoka šou pasaulyje – ne kliūtis susilaukti palikuonių. Devynerius metus susituokusios moterys puoselėja jaukius namus ir augina kates. Abi vieningai teigia, kad motinystei tiesiog nėra sutvertos. „Tikriausiai būtume neblogos motinos, bet juk kalbame apie mažą žmogų. Turi turėti puikius gebėjimus ir pašaukimą auklėti naują gyvybę. Nenorėčiau susimauti, tai pernelyg didelė atsakomybė“, – teigia Ellen. O Portia priduria: „Turi išties norėti vaikų. O nė viena iš mūsų nenorėjome. Esame geriausios draugės, o mūsų santuoka – tikra palaima, niekada nebuvau laimingesnė. Tad liksime tik dviese“.

Chelsea Handler (42 m.)


C. Handler, Vida Press nuotr.


Komikė ir TV šou vedėja nuoširdžiai tiki, kad nėra teisinga šou žvaigždėms gimdyti ir auginti vaikus: „Aš tikrai nenoriu vaikų ir nemanau, kad būčiau gera motina. Pasigimdyti vaiką ir atiduoti jį auginti auklėms? Nemanau, kad tai gera mintis. O aš tiesiog neturiu laiko tam“, – atvirai prisipažįsta moteris.

Oprah Winfrey (63 m.)


O. Winfrey, Vida Press nuotr.

Ši TV žvaigždė savo motinystės instinktą nukreipė visuomenine linkme ir įkūrė savo vardo lyderystės akademiją, padedančią merginoms atrasti save. „Niekada neturėjau vaikų ir niekada negalvojau jų turėti. Tačiau dabar galiu pasigirti 152 „dukterimis“ ir kasmet jų vis daugėja. Kiekviena nauja mano akademijos laida – savotiška „nėštumo“ forma. Matau tame prasme ir didžiuojuosi savo merginomis“, – teigia Oprah.

Jennifer Aniston (48 m.)


J. Aniston, Vida Press nuotr.

Matyt nė apie vieną kitą Holivudo aktorę nesklandė tiek gandų apie nėštumą, kiek apie šią buvusią TV serialo „Draugai“ žvaigždę. Jos nenoras turėti vaikų aptarinėjamas dar nuo santuokos su Bradu Pittu laikų. Neva tai buvo viena iš priežasčių, kodėl vyras nusprendė ieškoti laimės Angelinos Jolie glėbyje. Žinoma, tokios kalbos ir komentarai erzina, tačiau aktorė tvirtai atremia visuomenės ir gerbėjų spaudimą: „Neturiu susidariusi sąrašo, ką privalau gyvenime nuveikti, kad tapčiau pilnaverte moterimi. Nedėlioju ties kiekvienu punktu varnelių. Gal neesu tobula feministė ar moteris, bet tai man netrukdo mėgautis gyvenimu. Jaučiuosi gyvenime „pagimdžiusi“ daugybę dalykų ir nemanau, kad yra teisinga ką nors smerkti ar spausti elgtis vienaip ar kitaip“.

Cameron Diaz (44 m.)


C. Diaz, Vida Press nuotr.

Ši aktorė viena garsiausiai pasisakančių prieš motinystę. Ji gana anksti išreiškė savo poziciją, ištikimai jos laikosi ir nejaučia kaltės dėl tokio savo sprendimo. „Turėti vaikų – milžiniškas darbas, kurio negalėčiau apsiimti. Negalėčiau būti atsakingą už kitą gyvybę. Vaikas atima visą laiką ir tai tęsiasi 18 metų. Gyvenimas be vaikų daug lengvesnis, bet nesakau, kad šis sprendimas yra lengvas. Tiesiog aš jį priėmiau ir nesigailiu. Svarbu būti atvirai prieš save“, – teigia aktorė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis