4 priežastys apsilankyti operoje „Kapulečiai ir Montekiai“

Jas vardija operos solistės Milda Tubelytė ir Viktorija Miškūnaitė – pagrindinių Romeo ir Džuljetos vaidmenų atlikėjos. Vincenzo Bellini opera „Kapulečiai ir Montekiai“ Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras šiandien pradeda naują spektaklių sezoną.

Milda Tubelytė – Romeo:

Tai tiesiog geniali ir jaudinanti muzika! Prisipažįstu, jog pirmą kartą išklausius „Kapulečius ir Montekius“ (o tai įvyko tik šią vasarą), man pačiai pradėjo byrėti ašaros.

Rūpestingai apgalvotos prancūzų režisieriaus Vincent‘o Boussard‘o parinktos detalės palieka erdvės individualioms jų traktuotėms. O simbolių lukštenimas spektaklio žiūrovui neleidžia nuobodžiauti.

Organizatorių nuotr.

Viktorija Miškūnaitė – Džuljeta:

Progos išgirsti bel canto repertuaro operas Lietuvoje itin retos. Be V. Bellini „Kapulečių ir Montekių“, LNOBT repertuare tėra vos vienas kitas pasirinkimas – Gaetano Donizetti opera „Meilės eliksyras“.

Spektaklio muzikos vadovas Sesto Quatrini – tikras itališkojo bel canto žinovas ir gerbėjas: jo šeimos namuose Italijoje panaši muzika skambėdavo nuo pat vaikystės. Todėl galite neabejoti, jog jam diriguojant Vilniuje skamba tikrai aukštų itališkų standartų bel canto!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis