9 stiliaus pamokos iš madingiausių Niujorko mados savaitės viešnių

Niujorkas yra viena keturių pagrindinių pasaulio mados sostinių ir vieta, kurioje prasideda beveik mėnesį trunkantis mados savaičių maratonas. Nors šis įvykis svarbus ieškantiems atsakymų į klausimą, kas bus madinga kitų metų pavasarį, ne mažiau dėmesio susilaukia ir stilingi jo svečiai. Jie Niujorko gatvėse demonstruoja tai, kas madinga būtent dabar. Laikais, kuomet tendencijos keičiasi greičiau, nei bet kada anksčiau, šie stilingi žmonės ir yra geriausi barometrai, nurodantys mados kryptį. Štai ko galime iš jų pasimokyti.

1. Jei abejojate – rinkitės džinsus

Taip, ryškios spalvos ir įdomūs kirpimai atrodo efektingai, tačiau ne mažesnį įspūdį gali padaryti ir laiko patikrinti drabužių deriniai, tokie kaip džinsai, laisvai krentantis švarkas ir balti marškinėliai. Nemari klasika, kuri niekada neužgoš ją pasirinkusios moters.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

2. Investuokite į kelnių kostiumą

Kelnių kostiumas ir įvairiausios jo variacijos iš populiariausiųjų viršūnės nesitraukia jau kurį laiką ir, panašu, ten išliks ir kitą sezoną. Niujorko gatvėse jų buvo visa gausybė: nuo klasikinių iki ekstravagantiškų, nuo didelio dydžio (angl. oversize), iki prigludusių. Jei planuojate ilgalaikę investiciją – tegu tai būna kelnių kostiumas.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

3. Langeliai yra naujoji klasika

Atrodo, Niujorko mados savaitės viešnios mano, kad langeliai tinka prie visko. Būtų sunku su jomis nesutikti! Ypač gerai rusvų atspalvių, vintažinio stiliaus langeliai dera su moderniais, kampuotais, spalvingais aksesuarais ir laisvo stiliaus drabužių detalėmis. Žaismingos spalvos ir neįpareigojančios detalės kuria nepretenzingą ir labai stilingą įvaizdį.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

4. Iš naujo atraskite batų ir trumpų kojinių derinį

Žinant, kad batai, prigludę kaip kojinė, yra viena ryškiausių šio sezono avalynės tendencijų, visai nestebina, kad į madą vėl grįžta batų bei trumpų kojinių derinys. Nerūpestingai ir ypač stilingai kojinės atrodys derinamos su sportiniais bateliais ir laisvai krentančia suknele.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

5. MIDI yra vienintelis sezono ilgis

Šį sezoną ilgesnis nei iki kelių, bet trumpesnis, nei iki žemės, vidutinio ilgio sijonas privalo būti kiekvienos stilingos moters spintoje. Ir ne vienas! Tokio ilgio sijonai bei suknelės puikiai atrodys dėvimi tiek su ilgais, apsmukusiais batais, tiek su grakščiais, prie kojos prigludusiais bateliais.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

6. Nepamirškite diržo

Ar tai būtų languotas švarkas, klasikinis lietpaltis, ar mėgstamas vilnos paltukas – nepamirškite juosti jo diržu. Jis gali būti odinis arba to paties audinio kaip vilkimas drabužis. Ypač madingi vidutinio pločio diržai su aiškiai matoma sagtimi.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

7. Neskubėkite atsisveikinti su vasaros favoritais

Taip, vasara jau baigėsi, tačiau nebūtina akimirksniu pereiti tik prie tradicinių šaltojo sezono aksesuarų. Niujorko gatvėse buvo matyti ne viena madistė, dar nepaleidžianti vasaros favoritės, šiaudinės rankinės, ir derinanti ją prie vėsesniam orui tinkamo garderobo.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

8. Lengvo audinio sukneles derinkite su masyviais batais

Romantiškai, gėlėtai, raukiniais puoštai suknelei reikia atsvaros, pavyzdžiui, masyvių, odinių batų. Šį stiliaus triuką panaudojo ne viena mados savaitės viešnia – nieko keisto, tai labai fotogeniškas įvaizdis!

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

9. Eksperimentuokite su drabužių sluoksniais

Ruduo tradiciškai yra metas, kuomet prireikia ne vieno, bet dviejų ar net trejų sluoksnių drabužių – juk oras gali būti neprognozuojamas! Stilingos niujorkietės rūbų sluoksniavimą perkėlė į kitą lygį – jos maišė langelius ir linijas, skirtingų ilgių, audinių storių, atspalvių drabužius. Laikas eksperimentams!

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis