Mados taisyklės, kurias šį rudenį turite sulaužyti

Sakoma, kad 21-ojo amžiaus mada neturi taisyklių. Vis dėlto kai kurie stiliaus pasirinkimai dar verčia sudvejoti, ypač jei turite aiškiai suformuotą asmeninį stilių ir nemėgstate rizikuoti. Atrinkome penkias mados taisykles, kurios yra ne tik pasenusios, bet ir privalo būti sulaužytos.

SPORTBAČIAI TINKA TIK SPORTO SALEI

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Ar vis dar galvojate, kad sportinio stiliaus bateliai negali būti avimi už sporto salės ribų? Pastarieji metai parodė, kad sportbačiai gali pasitarnauti ne tik sportuojant, bet ir kuriant stilingą dienos (ar netgi vakaro!) įvaizdį. Sportinius batelius savo mados pristatymams pamėgo dizaineriai, o mados tinklaraštininkės bei nuomonės formuotojos (influencerės) be jų jau neįsivaizduoja savo miesto stiliaus. Tik šis batų stilius įvaizdžiui sugeba akimirksniu suteikti modernumo ir nerūpestingumo! Derinkite tiek prie džinsų ir marškinėlių, tiek prie romantiškos suknelės ar kelnių kostiumo.

DŽINSINIS ĮVAIZDIS YRA MADOS KLAIDA

Karlie Kloss
Karlie Kloss
Vida Press

Turbūt visi pamena Britney Spears ir tuometinio jos vaikino Justino Timberlake'o 2001-aisias vykusiai muzikos apdovanojimų ceremonijai pasirinktą džinsinį stilių, jis be jokios abejonės įėjo į didžiausių mados klaidų istoriją. Džinsinės kelnės, džinsiniai marškiniai, suknelė, švarkas ir netgi skrybėlė – šis ikoniškas įvaizdis dabar jau neatrodytų toks neteisingas. Dvigubas džinsas, arba džinsinės kelnės, mūvimos kartu su džinsiniais marškiniais ar švarku yra ryški šio sezono tendencija. Dar daugiau – toks džinsinis įvaizdis telpa ne tik į laisvalaikio, bet ir į elegantiškos aprangos rėmus, viskas priklauso nuo džinso kokybės ir prie jo priderintų aksesuarų.

RYŠKIOS SPALVOS DRABUŽIS REIKALAUJA NEUTRALIOS ATSVAROS

Veronika Heilbrunner
Veronika Heilbrunner
Vida Press

Mados taisyklių vadovėlyje greičiausiai rastumėte patarimą ryškią spalvą sušvelninti prie jos derinant blankią ar neutralią. Vadinamasis color blocking (liet. spalvos blokavimas) buvo madingas pernai, tačiau šį sezoną ryškios spalvos visai nereikia bandyti „gesinti“. Net nedvejokite derindama dvi, tris ar net keturias ryškias spalvas. Jos suteiks gaivumo ir optimizmo jūsų šaltojo sezono įvaizdžiui. Viskas priklauso nuo nusiteikimo ir drąsos būti savimi!

SKIRTINGUS RAŠTUS MAIŠYTI GALI TIK PROFESIONALAI

Martha Graeff
Martha Graeff
Vida Press

Kalbos apie tai, kad sumaišiusi kelis skirtingus raštus kursite geriausiu atveju eklektišką, blogiausiu – juokingą, įvaizdį nėra visiškai teisingos, mat yra ne vienas būdas tai daryti subtiliai ir neiššaukiančiai. Siekiančios ekspresyvaus, ryškesnio stiliaus gali laisvai derinti skirtingus gėlių, gyvūnų raštus, išbandyti netikėtus spalvų derinius. Konservatyvesnės moterys savo įvaizdį praskaidrins maišydamos mėgstamus raštus (kad ir klasikinius langelius bei dryžius, kurie, beje, yra labai madingi), kurių atspalviai yra iš tos pačios spalvų paletės.

BALTA AVALYNĖ NEGALI BŪTI AVIMA PASIBAIGUS VASARAI

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Ne taip ir seniai balti bateliai buvo laikomi beskonybės viršūne. Ką jau kalbėti apie baltus aulinukus! Tačiau šį sezoną jie (kaip ir dar daugybė 9-tojo dešimtmečio madų) grįžo! Balti sportbačiai gatvės mados žvaigždžių yra mylimi jau ne pirmus metus, tačiau balti aulinukai populiarumo viršūnę pasiekė tik šiemet. Ne viena ką tik praūžusios Niujorko mados savaitės viešnia nepraleido progos iš toli baltumu švytinčiais bateliais pagyvinti šaltajam sezonui pritaikytą aprangą, neabejotina, kad ši mada tęsis ir toliau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis