Eugenijus Chrebtovas G.Verdi operų vaidmenis tobulino Milane

Operos baritonas Eugenijus Chrebtovas rugpjūtį su LNOBT paramos fondo „Orfėjaus lyra“ parama savaitę stažavosi Milane, kur turėjo galimybę padirbėti su žymiu vokalo pedagogu Massimiliano Bullo.

Šį pedagogą solistui rekomendavo italų režisierius Marco Gandini: jo statytose Wolfgango A. Mozarto „Figaro vedybose“ Estijos nacionalinėje operoje E.Chrebtovas dainuoja Figarą.

„M.Gandini Milano „La Scala“ teatre dirbo režisieriaus Franco Zeffirelli pirmuoju asistentu ir todėl gerai pažįsta šios italų operos mekos užkulisius. Vienas iš jo man pasiūlytų pedagogų ir buvo M.Bullo, keturis dešimtmečius praleidęs „La Scala“ teatre. Šiam vokalo specialistui ne kartą yra tekę ruošti solistus pastatymams, kuriems vadovaudavo dirigentai Riccardo Muti ar Claudio Abbado. Jis dirbo su tokiomis italų operos legendomis, kaip Piero Cappuccilli, Nicolai Ghiaurov, Luciano Pavarotti. Su juo konsultuodavosi ir primadona Maria Guleghina“, - pasakoja E.Chrebtovas.

Suprantama, jog į operos garsenybių nuotraukomis nukabinėtą privačią M.Bullo studiją Milane baritonas pirmąkart beldėsi nedrąsiai. Su pedagogu buvo sutarta kasdien po valandą skirti Rodrigo partijai iš operos „Don Karlas“ ir Žoržui Žermonui iš operos „Traviata“. Žermono vaidmenyje solistas debiutuos lapkričio 18-ąją, o štai E.Chrebtovo Rodrigas džiugina „Don Karlo“ klausytojus Vilniuje nuo pat Günterio Krämerio režisuoto tris „Auksinius scenos kryžius“ šįmet susišlavusio pastatymo premjeros.

„Jaudulys greitai išgaravo, mat mano Rodrigui „La Scala“ pedagogas daug priekaištų neturėjo – tik šiek tiek „pašlifavome“ kai kuriuos partijos niuansus. Intensyviau repetavome „Traviatą“, mat, priešingai nei Rodrigas, Žoržas Žermonas – gerokai vyresnis už mane personažas, ir jo arijose tai privalo atsispindėti“, - aiškina solistas.

E.Chrebtovas tikisi, kad italų pedagogo studijoje praleista savaitė jam nebus paskutinė: ateityje M.Bullo padedamas jis norėtų praplėsti savo bel canto vaidmenų repertuarą.

Kaip stažuotė Milane pakeitė E.Chrebtovo Rodrigą, „Don Karlo“ gerbėjai galės išgirsti jau rugsėjo 27-ąją vyksiančiame spektaklyje.

Jo solistų sudėtis žada būti neeilinė: Don Karlą dainuos bulgarų tenoras Kamenas Chanevas, Pilypą Antrąjį – rusų bosas Askaras Abdrazakovas. Jiems nenusileis ir žymiausi nūdienos lietuvių operos solistai Viktorija Miškūnaitė (Elizabetė), Eglė Šidlauskaitė (Princesė Eboli), Liudas Mikalauskas (Vienuolis ir Didžiojo Inkvizitoriaus balsas). Spektaklį diriguos maestro Martynas Staškus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis