Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Ingredientai:


Virtos bulvės - 0,5 kg;

Varškė (sausesnė) - 200 g;

Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;

Kiaušinis - 1 vnt.;

Miltai - 1 stiklinė;

Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;

Druska;

Maltų džiūvėsėliai;

Augalinis aliejus kepimui.

Padažui:

Sviestas ~ 100 g;

Grietinė ~ 130 g;

Virintas vanduo - šlakelis.


Gaminame


* Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome.

* Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs.

* Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.

* Grietinės ir sviesto padažas

Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis