Kaip pasitelkus grožio priemones sukurti nepriekaištingą veido odos atspalvį

Tobulai makiažo pagrindu padengtas veidas yra lyg drobė bet kokiam makiažui. Esant tokiai daugybei įvairiausių pudrų struktūrų, spalvų ir potėpių, sunku išsirinkti tokią, kuri tinka būtent jums. Sukūrėme patarimų rinkinį, kurio pagalba rasite tai, ko ieškote.

Makiažo pagrindu padengusi savo veidą, moteris turėtų jaustis graži ir laiminga visą dieną (ar vakarą). Jis turi būti labai lengvas, natūralus ar netgi plika akimi visai nematomas, bet tuo pačiu metu ir maskuoti visus trūkumus, nelygumus. Tokį makiažo pagrindą rasti nelengva, bet įmanoma, štai ką reikėtų apie jį žinoti.

Gamintojo archyvas

Pirmiausiai, nustatykite jūsų odai tinkantį atspalvį

Nėra lengva rasti idealiai tinkančią makiažo pagrindo spalvą. Keli jums praversiantys patarimai:

1. Svarbu išsiaiškinti, koks jūsų odos atspalvis – šiltas ar šaltas. Pažvelkite į vidinę riešo pusę – jei venos melsvos, jūsų oda šalto atspalvio, jei su žalsvu atspalviu – jūsų oda šilto tipo, vadinasi, tokio reikia ir makiažo pagrindo.

2. Nustačius makiažo bazės tipą, galima rinktis spalvą. Šaltesnio tipo odai tinka švelniai rožinis atspalvis, šilto atspalvio odai – gelsvi, rusvi atspalviai. Labai baltai odai rekomenduojami šie atspalviai (jie yra nurodomi ant indelių): dramblio kaulo, porceliano, alebastro. Turinčioms vidutinio šviesumo odą reikėtų dairytis šių užrašų: smėlio, rusvai gelsvo ar medaus. Jei esate tamsaus gymio, jūsų atspalviai būtų karamelinis, bronzinis arba migdolų.

3. Kai renkatės makiažo pagrindą, paimkite dvi–tris spalvas ir užtepkite vieną šalia kitos ant žandikaulio. Palaukite vieną-dvi minutes, kol įsigers į odą, o tada apžiūrėkite dienos šviesoje, kuri atrodo gražiausiai (ir natūraliausiai).

Raskite jūsų odos poreikius atitinkančią formulę

Svarbu ne tik prie odos derantis atspalvis, bet ir makiažo pagrindo konsistencija. Štai viskas, ką reikia žinoti, jei norite atrodyti nepriekaištingai:

Gamintojo archyvas

*Jei norite užmaskuoti smulkias raukšleles ir raukšles...

Reikia makiažo pagrindo, praturtinto hialurono rūgštimi ar vitaminu E, kad jis užpildytų smulkias raukšleles ir sukurtų lygią veido spalvą. Nuo šviesą atspindinčių dalelių oda spindės, o raukšlelių praktiškai nesimatys.

*Jei norite paslėpti nelygumus...

Paraudimą, randelius nuo aknės, hiperpigmentaciją užmaskuos tirštas makiažo pagrindas su kamufliažiniu pigmentu. Būtinai rinkitės priemonę su SPF filtru, kuris saugos jūsų išvargintą odą.

*Jei norite, kad oda atrodytų matinė...

Jums geriausiai tiks makiažo pagrindas be aliejų, praturtintas mineralais. Birūs komponentai padės sukurti ilgalaikį matinį efektą.

*Jei norite užmaskuoti trūkumus (ir neužteršti odos)...

Makiažo pagrindas be parabenų, be kvapų ir be aliejų nedirgins odos. Tiesa, nepamirškite, kad reikia ir lengvo maskuojamojo poveikio. Jums labiausiai tiks vandens pagrindo priemonė su salicilo rūgštimi.

Nuspręskite, kokia savybė makiažo pagrinde jums yra svarbiausia

Kiekviena moteris individuali, toks turi būti ir makiažo pagrindas. Būtent todėl egzistuoja nemenka pasiūla. Naujausia tendencija – drėkinamasis makiažo pagrindas. Su juo oda turi būti gaivi, spindinti, tačiau neblizgėti. Iš tiesų, juo pasitepus oda atrodo gaivi, užtektinai pridrėkinta. Matinis makiažo pagrindas tinka riebiai ir mišriai odai, nes užmaskuoja poras, paslepia defektus. Jis stipriai maskuoja, todėl yra nepamainomas ilgiems vakarams, šventėms. Neutralus makiažo pagrindas – lengviausias ir natūraliausias, jo maskuojamasis, lyginamasis poveikis odai nėra stiprus, bet su tokiu makiažo pagrindu atrodysite ypač natūraliai. Labai populiarus atlaso įspūdį kuriantis makiažo pagrindas, kuris maskuoja, suteikia matinį efektą, o tuo pačiu metu ir sveiko spindesio.

Pasidomėkite naujausiomis makiažo pagrindo tekstūrų tendencijomis

Metas įsileisti į gyvenimą naujovių. Štai keli nauji produktai:

Gamintojo archyvas

*Makiažo pagrindas kempinėlėje. Pridrėkinta pagalvėlė kartu su kempinėle. Su šia priemone patogu tepti, ji puikiai maskuoja, o oda atrodo natūraliai. Be to, labai patogu nešiotis ir prireikus pakoreguoti makiažą.

*Makiažo pagrindą koreguojantys lašai. Jų galima įmaišyti į makiažo pagrindą ar kremą ir taip susikurti individualų atspalvį ir priemonę. Su makiažo lažais galite patamsinti turimą makiažo pagrindą (tinka įdegusiai odai) arba išgauti visiškai natūralų atspalvį.

*Makiažo pagrindo lazdelės. Tai dvejopos funkcijos priemonė – ir makiažo pagrindas, ir maskuoklis. Patepkite reikiamas vietas – sausokos, tirštos struktūros priemonė greitai įsigers į odą. Ši priemonė – tarsi burtų lazdelė, kurią patogu nešiotis ir prireikus ją mostelėti.

Alternatyva noprinčioms itin natūralaus įspūdžio

Jei norite, kad oda atrodytų lygi, skaisti, bet nenorite jos per daug apkrauti, geriausias variantas – drėkinamasis kremas su atspalviu. Toks kremas drėkina, o tuo pačiu šiek tiek maskuoja. Makiažo pagrindą galima maišyti su vertingais komponentais praturtintais kremais. Klasikinis BB (liet. grožio kremas, angl. beauty balm) kremas saugo, drėkina, turi daug vitaminų ir SPF filtrą, jis tinka sausai ir normaliai odai. CC (liet. maskuojamasis kremas, angl. complexion corrector) maskuoja, suteikia atspalvį, paslepia odos pilkšvumą, hiperpigmentaciją ar paraudimus.

Amžina diskusija: kuo tepti – pirštais ar kempinėle?

Yra daug būtų tepti skystą makiažo pagrindą, visi jie turi savų privalumų:

Gamintojo archyvas

*Pirštai sušildys makiažo pagrindą, todėl bus lengva jį tolygiai užtepti. Nepamirškite prieš tepantis nusiplauti rankas.

*Sintetinis teptukas turi savų privalumu – oda atrodys lyg tolygiai nupurkšta. Be to, tepant makiažo pagrindą teptuku, lengva dėti kelis sluoksnius, jei reikia. Paminėtina ir tai, kad su teptuku pasieksite sunkiau prieinamas zonas – nosies šonus ir kt. Kadangi teptukas tepa labai tolygiai, pradėkite nuo nedidelio kiekio makiažo pagrindo.

*Su kempinėle tepti lengva, o rezultatas – natūraliai atrodantis veidas. Nepamirškite prieš tepimą sušlapinti kempinėlę – tada reikės mažiau priemonės.

Ką gi, žinių pakanka, tad metas žengti į grožio priemonių pasaulį ir išsirinkti jums labiausiai tinkančios spalvos ir tekstūros makiažo pagrindą.

Užsakymo nr.: PT_75884185

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis