„Šarlotė“ su šokoladiniu kremu

Šarlotei neatsispirs niekas...

Porcija: 6 gabalėliai

Pyragui:

20–25 „Damų“ pirštelių;
125 g traškių vaflinių batonėlių;
80 g juodojo šokolado;
2 šaukštų grietinėlės (35 proc. riebumo).

Kremui:

125 g sviesto;
125 g juodojo šokolado;
3 kiaušinių;
druskos;
30 g cukraus.

Į prikaistuvį sudėti sviestą ir sulaužytą šokoladą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Išmaišyti ir laikyti šiltai.

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo. Trynius išsukti su cukrumi. Į tirpintą sviestą su šokoladu supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės, tada lėtai ir atsargiai – išplaktus baltymus.

12–15 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Prie sienelių sustatyti sausainius. Kad jie laikytųsi, kiekvieną patepti trupučiu šokoladinio kremo. Ant formos vieną šalia kito sudėti likusius sausainius, jei reikia, sulaužyti. Užpilti trečdaliu kremo ir sudėti sulaužytus vaflinius batonėlius. Sluoksniuoti dar du sluoksnius, viršutinis turi būti kremo.

Pyragą padėti į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną išimti iš formos. Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir iki vidurio konditeriniu teptuku aptepti sausainius. Padėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

Pyragą patiekti atvėsintą.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis