Minkštos mielinės spurgos

Tokias amerikietiškas spurgas jau labai seniai norėjau išbandyti. Išmėginau keletą receptų, o kepiau gal keturis ar penkis kartus, kol gavosi daugmaž, kaip norėjau.

Paskutiniu metu susipykau su mieline tešla. Tai sumaišau ne taip, tai pienas per šaltas arba kambario temperatūra per žema ir tešla gerai neiškyla, o ir mano rutina bei rudeninis gamtos grafikas absoliučiai nesutampa, todėl dažnai turiu bėdų dėl per tamsių ar per šviesių nekokybiškų nuotraukų.

Viena vertus, blogai, nes sugaištu daugiau laiko gamindama naujus receptus ir juos fotografuodama, kita vertus, tą patį receptą išbandau ne vieną kartą, patikrinu, kartais patobulinu, o ir patirtis fotografuojant tikrai praverčia ir labai jaučiasi. Taip nutiko ir su šiomis spurgomis. Tačiau galų gale štai jos... Spurgos.

Spurgos - minkštos, nėra labai saldžios, todėl citrininis glaistas labai tinka.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Patarimai, pastebėjimai. Pienas turi būti šiltas, bet ne per karštas ir ne per šaltas, kitaip mielės nesuveiks. Ar mielės aktyvios, suprasite iš kvapo ir išvaizdos. Jos skleis rūgštų, aštrų kvapą ir pradės putoti. Visa tai rodo, kad mielės aktyvios ir tešla iškils.

Tešlą kočiokite maždaug 1 cm storio. Išspauskite 7-8 cm skersmens apskritimus, o viduriuką galite išspausti plastikinio butelio kamšteliu ar konditeriniu antgaliu, jei neturi mažesnės formelės.

Kai spurgas kildinsite antrą kartą, lengvai (laisvai) uždenkite plėvele ar švariu rankšluosčiu, kad būtų vietos tešlai pakilti.

Asmeninio albumo nuotr.

Citrininiam glajui sumaišykite cukraus pudrą su trupučiu citrinos sulčių. Pilkite sulčių tiek, kad masė prasiskiestų, bet nebūtų labai skysta ir visa nenubėgtų nuo spurgų. Spurgas arba merkite į glajų, arba apliekite šaukštu.

Galite spurgas glaistu aplieti net keletą kartų. Pabarstukai tik dėl grožio. Jei norite, galite truputį pabarstykite, kol glajus dar nenudžiūvo.

Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. Kelis kartus kepiau.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Spurgoms

350 g miltų
7 g sausų mielių
50 g cukraus
3/4 puodelio (180 ml) šilto pieno
55 g sviesto
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos

Citrininiam glaistui
Cukraus pudros
Citrinos sulčių

Aliejaus kepimui

Pabarstukų papuošimui

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, 25 g cukraus. Supilkite paplaktą kiaušinį. Atidėkite į šalį.
Sviestą ištirpinkite, palikite atvėsti.

* Pieną pašildykite, sumaišykite su likusiu 25 g cukraus ir mielėmis. Palikite pastovėti, kol mielės pradės putoti ir suaktyvės.

* Į miltus supilkite pieną, išmaišykite šaukštu. Pilkite sviestą, maišykite. Užminkykite tešlą. Minkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus apie 10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Jei reikia, įdėkite daugiau miltų. Tik nepadauginkite. Tešlą suformuokite į kamuoliuką.

* Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį. Tešlos viršų taip pat patepkite trupučiu aliejaus. Dubenį apvyniokite plėvele ir palikite 1 1/2 - 2 valandoms pakilti.

Asmeninio albumo nuotr.

* Kai tešla pakils, išimkite iš dubens, iškočiokite 1 cm storio stačiakampį ir 7-8 cm skersmens sausainių formele išspauskite apskritimus. Viduriukus išspauskite mažesne formele arba plastikinio butelio kamšteliu.

* Spurgas ir spurgų viduriukus sudėkite ant miltais pabarstytos skardos, uždenkite plėvele ir palikite dar valandai pakilti.

* Spurgas kepkite gerai įkaitusiame aliejuje.

Asmeninio albumo nuotr.

* Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

* Glaistui sumaišykite cukraus pudrą su nedideliu kiekiu citrinos sulčių. Apliekite spurgas ir apibarstykite pabarstukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis