Šokoladinis grikių miltų ir migdolų pyragas

Ar jau sugalvojote, kokį skanėstą gaminsite šį savaitgalį?

Porcija: 10–12 gabalėlių pyragas

Tešlai:

90 g sviesto;
100 g juodojo šokolado;
(70–72 proc. kakavos);
4 kiaušinių;
100 g rudojo cukraus;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
40 g grikių miltų;
30 g maltų migdolų;
vyšnių (iš sirupo, kompoto arba šviežių).

Glajui:

2 šaukštų tiršto jogurto;
1 šaukštelio kakavos miltelių;
1 šaukštelio cukraus.

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Į 20 cm skersmens kepimo formą įtiesti kepimo popierių.

Sviestą ir šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Kiaušinius išsukti su cukrumi, kol pabals. Įmaišyti vanilės ekstrakto ir tirpinto šokolado su sviestu. Tada grikių miltų ir maltų migdolų.

Tešlą supilti į kepimo formą ir užberti vyšnių (jei jos šviežios, kauliukus pašalinti). Kepti apie 25 minutes.

Ištrauktą palikti atvėsti ir išimti iš formos.

Glajui sumaišyti visas sudedamąsias dalis. Aptepti atvėsintą pyragą ir patiekti.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis