Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Tešlai reikės:

350 g miltų;
1 v.š. cukraus;
1/2 a.š. druskos;
220 g šalto sviesto;
1/4 puodelio ledinio vandens;
pieno tešlos krašteliams patepti;
vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.

Įdarui:

300 g bruknių;
1/2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
5 v.š. cukraus.

Gaminame

* Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupinukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

* Įdarui tiesiog sumaišome visus ingredientus tarpusavyje.

* Atšalusią tešlą iškočiojame į plonus mažus skrituliukus ir perkeliame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą įdaro ir į vidų užlankstome tešlos kraštus.

* Šauname pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame apie 15 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis