Žymūs žmonės pristatė šaltojo sezono akinių rėmelių tendencijas (FOTO)

Kokie akinių rėmeliai šį sezoną madingiausi? Stilinga optikos studija Vilniuje atskleidė svarbiausias tendencijas.

Sostinės naktiniame klube susirinkę žinomi šalyje veidai ir karščiausioms stiliaus naujovėms neabejingos asmenybės domėjosi naujausiomis akinių rėmelių tendencijomis. Kodiniu vardu „S01E02. Kai tu – mados magnetas“ pavadintame renginyje optikos studija „Glasses on“ supažindino su ryškiausių pasaulyje mados vardų rudens-žiemos naujienomis ir pristatė išskirtinius naujausių kolekcijų akinių modelius.

Pastaruosius buvo galima apžiūrėti ir įvertinti čia pat, stebint žinomų žmonių veidus. Stilingo renginio vedėja Gabrielė Martirosianaitė vieną po kito kvietė į modelių amplua įsijautusius pramogų pasaulio atstovus.

Pristatytymo akimirkos
Pristatytymo akimirkos
Organizacijos nuotr.

Šūkiui „Sezonas ne pasislėpti – sezonas išsiskirti“ pasidavė drabužių dizainerė Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė, dainininkė Simona Nainė, kulinarinių knygų, laidų autorius Alfas Ivanauskas, radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, stilistas Kęstas Rimdžius, fotomenininkas Dainius Ščiuka, muzikantų vadybininkė Neringa Zeleniūtė ir įmobės bendrasavininkė Gintarė Razbadauskienė. Jie demonstravo prabangių prekės ženklų – „Dior“, „Fendi“, „Prada“, „Marc Jacobs“, „Armani“, „Saint Laurent“, „Givenchy“, „Moschino“ – akinių modelius.

Naujausius mados vėjus pristatančio renginio erdvėse susijungė mados tendencijos, muzika ir menas. Čia pat buvo pristatyta ekspresyvaus jaunosios kartos tapytojo Beno Poderio paroda.

Vakarui neabejingi liko Gediminas Žilinskas, Deimantė Kazėnaitė, Laura Vagonė, Justė Starinskaitė, Dovilė Filmanavičiūtė, Emilija Dagytė, Aistė Kabašinskaitė, Agnė Kulitaitė, Vaida Skaisgirė, Austėja Jablonskytė, Irina Cybina, Justina Gafarovaitė, Vidmantė Martikonytė, Eglė Jurgaitytė ir kt.

„Akiniai tampa stiliaus etalonu ir vienu svarbiausių įvaizdžio akcentų. Sunku išskirti vieną madingą akinių formą, nes kiekvieno ženklo naujausioje kolekcijoje rasite katės akies formos, ovalius ar griežtų kontūrų akinių rėmelius. Šio sezono „must have“ – 80-ųjų stiliaus ir futuristinių formų akinių rėmeliai“, – rudens-žiemos tendencijas apibendrino G. Razbadauskienė.

„Akiniai man labai svarbūs, nes ne tik gelbsti nuo saulės spindulių, bet ir yra stiliaus dalis. Mano regėjimas geras, bet kartais mėgstu nešioti akinius be dioptrijų. Jie įneša prieskonių į įvaizdį. O saulės akinių turiu labai daug. Jei turėčiau galimybę – įsigyčiau dar daugiau! Man tinka įvairiausių formų akiniai, nes turiu ovalų veidą, už kurį esu be galo dėkinga. Nežinau tik kam – Dievui ar tėvams“, – sakė A. Kulitaitė.

Pristatytymo akimirkos
Pristatytymo akimirkos
Organizatorių archyvas

„Man labai svarbūs saulės akiniai, turiu ne vienus. Nešioju „Ray-Ban“ su dioptrijomis. Šiuo metu mėgstamiausi – „Replay“ akiniai, bet jau noriu atsinaujinti“, – sakė D. Ščiuka.

Paklaustas, kaip jautėsi būdamas kitoje objektyvų pusėje, vienam vakarui tapęs modeliu, žinomas fotografas prisipažino, kad buvo šiek tiek keista: „Stengiausi į tai žiūrėti, kaip į naują patirtį, tolerantiškai. Ėmė jaudulys, bet užsidėjus akinius nuo saulės, iškart pasijutau geriau, nes po jais bent iš dalies galima paslėpti savo identitetą.“

„Ką tik grįžau iš Lisabonos. Ten važiuodama dviračiu prie vandenyno sudaužiau savo mylimus akinius nuo saulės. Nežinau kaip teks išsirinkti naujus – esu pasimetus ir matuojuosi viską, bet atsargiai, kad vėl sutikčiau sezono meilę. Tuo pačiu jaučiu, kad nosį pabalnoti teks ir dieną. Tam jau nusižiūrėjau „Dior“ perliuką. Tiesa, berniukišką, bet kas pasakė, kaip turi būti?“ – retoriškai klausė D. Filmanavičiūtė.

Naujausios tendencijos

Modeliais tapusių Monikos, Ievos ir Simonos trijulė su Paryžiaus bohema dvelkiančias, elegantiškas ir prabangias „Dior“ rudens modeliais. Prie jų prisijungusi Neringa traukė žvilgsnius pasipuošusi apvaliais, spalvingais akiniais.

Kęstas, Alfas ir Dainius pasitikėjimą savimi spinduliavo apsiginklavę naujaisiais „HarDior“ akinių modeliais, kurių ekstravagantiškos, futuristinės ir šiek tiek akiplėšiškos formos kalba pačios už save. Ši, specialiai vyrams sukurta, akinių linija iš proto varo visą pasaulį. Tą patvirtino ir Ieva, progai pasitaikius pačiupusi matuotis Alfo akinius.

Pristatytymo akimirkos
Pristatytymo akimirkos
Organizatorių archyvas

Kad skaityti galima stilingai, ir, kad amžinai madingas auksas – neatsiejamas nuo šio sezono tendencijų, įrodė skaitymui skirti moteriški „Dior Stellaire“. Vyrams beliko konkuruoti, kuriam labiau tinka šiuolaikiniams miesto džentelmenams skirti „Dior Black Tie“ modeliai.

Žongliruojantis tarp moteriškumo ir vyriškumo, geometriška kalba kalbantis Karlas Lagerfeldas šį sezoną pasitinka su kampanija „F en Folie“, dedikuota „Fendi“ mados namams, kurių šedevrus „Facets“ renginyje pristatė Monika ir Ieva. Aštriausių šio sezono mados vedlių dizainą įkvėpė 18-ojo amžiaus Italijos bažnyčių vitražai. Prie dueto prisijungusios Neringa su Simona dėmesį skyrė prabangiai, akiplėšiškai „Run Away“ linijai.

Pristatytymo akimirkos
Pristatytymo akimirkos
Organizatorių archyvas

„Prada“ 2017-2018-ųjų rudens-žiemos sezoną pasitinka su... kailiu! O taip, „Prada“ juo dekoruoja net akinių rėmus, į draugiją pasiimdami ir aksomą. Šis aksesuarų akibrokštas puikavosi ant Monikos, Ievos ir Neringos veidų.

„Marc Jacobs“ ir „Armani“ šį sezoną nusiteikę aštriai, o „Gucci“, kaip jau įprasta, nusiteikę šokiruoti. Ir tai jų gerbėjams labai patinka. Tuo tarpu „Dolce&Gabanna“ šaltajį sezoną kviečia žėrėti prabanga. Su tuo sutiko ir modelių trijulė – Ieva, Simona ir Neringa, pasipuošusios įmantriais nėriniais ir griežta geometrika išsiskiriančiais akiniais, įkvėptais itališko norealizmo ir pokario filmų estetikos.

Monikos ir Alfo duetas pasidavė „Givenchy“ aštriajai „Rave“ kolekcijai. Mados namų pareiškimas – tikrų tikriausias reivas, įkvėptas gatvės kultūros ir visko, kas slypi už raudonojo kilimo. Vyšnia ant torto – Gintarės ir „Moschino“ tandemas: optikos centro ambasadorė pristatė į mados pasaulį sugrįžusį pompastšką akinių modelį, pripažintą žvilgsnių magnetu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis