5 patarimai, kad pėdkelnės tarnautų ilgiau

Šaltasis metų laikas neįsivaizduojamas be pėdkelnių. Ši garderobo detalė sijonus bei sukneles dėvėti mėgstančioms moterims yra tiesiog būtina ir jų labai dažnai naudojama, taigi ir itin greitai susidėvi. Jei nusibodo vos kartą mūvėtas pėdkelnes, jas jau keisti naujomis, išbandykite šiuos laiko patikrintus pasiūlymus...

Nors pėdkelnes mūvime dažniau, nei kai kuriuos savo drabužius, dažnai pamirštame, kad jos reikalauja daug atidesnės ir švelnesnės priežiūros, nei medvilnės palaidinė, ar džinsinio audinio kelnės. Būtent teisinga priežiūra garantuoja ilgesnį jų gyvavimo be skylučių ar prairimų laiką. Išbandykite žemiau pateiktus pasiūlymus ir mėgstamomis pėdkelnėmis džiaukitės ilgiau.

RINKITĖS DIDENSĮ DYDĮ

Jei abejojate dėl pėdkelnių dydžio, visada rinkitės didesnį. Jei pėdkelnės bus jums šiek tiek per mažos, kas kartą jas mūvėdama jausite diskomfortą, be to – būsite priversta jas stipriau tempti, o tai gali pažeisti drabužio struktūrą ir sukelti prairimus.

UŽŠALDYKITE JAS

Prieš pirmą dėvėjimą, naujas pėdkelnes užšaldykite šaldytuve. Pirmiausiai jas sušlapinkite, tuomet įdėkite į plastikinį maišelį ir per naktį užšaldykite. Mūvėkite tik tada, kai jos bus visiškai atšilusios ir išdžiūvusios. Tai turėtų pagerinti jų pluošto atsparumą įvairiems pažeidimams.

ATSARGIAI MAUKITE

Niekada pėdkelnių bet kaip netempkite į viršų – tai lengviausias būdas jas pažeisti. Vienintelis teisingas būdas apsimauti pėdkelnes yra tai daryti po truputį, pradedant nuo kulkšnių. Tai padės joms tolygiai priglusti prie odos, išsilygins pėdkelnių spalva ir, tuo pačiu, nebus pažeistas jų pluoštas.

NEPAMIRŠKITE JŲ IŠVERSTI

Skalbimas lengvai gali pažeisti trapų pėdkelnių audinį. Būtent todėl prieš metant pėdkelnes į skalbimo mašina, išverskite jas į vidinę pusę. Skalbkite nedidelėje temperatūroje ir jokiu būdu nedžiovinkite džiovyklėje! Leiskite pėdkelnėms išdžiūti natūraliu būdu ar ant radiatoriaus.

ATSKIRKITE JAS

Skalbdama pėdkelnes skalbimo mašinoje, atskirkite jas nuo kitų skalbinių. Tam tiks pagalvių užvalkalai ar specialus skalbimo maišelis. Ypač saugokite pėdkelnes, kad jų neužkabintų liemenėlės sagtelė, kitų drabužių sagos ar aštrūs užtrauktukai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis