Rytų medicinos paslaptys: taškas, apsaugantis nuo 100 ligų

Natūralios kinų medicinos šalininkai tikina, kad tinkamai rūpinantis savo kūnu galima užkirsti kelią kone visoms ligoms.

Gydymas masažinių taškų stimuliacija egzistuoja jau nuo senų senovės. Tai vienas seniausių gydymo būdų, plačiai naudojamų Rytuose: Kinijoje, Korėjoje, Mongolijoje, Tibete, Japonijoje. Pirmą kartą taškinis masažas paminėtas III-II a. pr. m. e. Daugiatomyje senovės keniečių traktate „Chuandi neiczin“ (221 m. pr. Kr.)

Kinų medicinoje žmogaus kūnas yra laikomas energijos sistema, tad tam tikrų zonų stimuliacija aktyvuoja energijos srautą ir pagerina įvairių organų funkcinį aktyvumą. Iš viso žmogaus kūne yra 365 taškai, tačiau vienas taškas - ypatingas, ir vadinamas jis Zu-San-Li arba „tašku nuo 100 ligų“.


Kodėl šis taškas vadinamas tašku nuo 100 ligų? Jis susijęs su visų organų, esančių apatinėje kūno dalyje, veikla. Taip pat atsakingas už nugaros smegenų veiklą tose srityse, kurios susijusios su tinkamu virškinamojo trakto, lytinių organų ir inkstų funkcionavimu. Atrasti šį tašką nėra sudėtinga - uždėkite delną ant kelio, kad pirštai būtų nukreipti į žemę. Maždaug ties bevardžiu pirštu pajusite duobutę tarp kojos kaulų. Tai ir yra Zu-San-Li taškas.

Prieš masažą atsipalaiduokite, patogiai atsisėskite, teisingai kvėpuokite - pro nosį įkvėpkite, pro burną iškvėpkite. Nepamirškite, kad šio taško masažas turi stimuliuojamąjį poveikį, tad geriau jį atlikti ryte, dar prieš pusryčius. Zu-San-Li masažas turi poveikį ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai bei protinei veiklai. Taško aktyvavimas raminamai veikia nervų sistemą, mažina dirglumą ir nerimą.

Taškinio masažo tikslas - atstatyti energetinį balansą žmogaus kūne. Atpalaiduojamojo poveikio paviršinis namuose atliekamas masažas neturėtų pakenkti, tačiau norint gydyti įvairias ligas, geriau kreiptis į šios srities specialistus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis