Marinuota nugarinė su vaisiais ir daržovėmis

Viso vakaro šiam kepsniui ruošti nereikės. Vieną vakarą per keletą minučių pamarinuosite ir paliksite šaldytuve per naktį, o kitą – kepsite, tiksliau, keps orkaitė.

Reikės:
0,5 kg nugarinės,
7-10 griežinėlių vytinto kumpio (geriau riebesnis),
2 šaukštų garstyčių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio čiobrelio,
žiupsnelio cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
3-4 kietų kriaušių,
3-4 morkų,
žiupsnelio rozmarino.

Kaip gaminti

* Garstyčias sumaišykit e su cukrumi, 2 šaukštais aliejaus, čiobreliais, juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite nuplautą mėsą, įdėkite į dubenį, uždenkite ir palikite per naktį šaldytuve.

* Prieš kepant mėsą įtrinkite druska, apvyniokite kumpio griežinėliais, įdėkite į uždengiamą indą, supilkite likusį marinatą , 100 ml vandens ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 35-45 min. Nuimkite dangtį ir dar 10 min. kepkite 160 laipsnių orkaitėje.

* Kriaušes nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas.

* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite, sudėkite į keptuvę, užberkite druskos ir 5-7 minutes kepkite, pavartykite. Tada sudėkite kriaušių griežinėlius. Užberkite rozmarinus, pavartykite. Kepkite dar 5 min. Išgriebkite į indą, kuriame patieksite mėsą.

* Iškeptą mėsą įkelkite į indą prie apkeptų morkų ir kriaušių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis