Didžiausios 2018-ųjų metų grožio tendencijos

Tendencijos egzistuoja ne tik mados, bet ir grožio pasaulyje. Ko galime tikėtis naujaisiais 2018-aisiais metais?

Grožio pasaulyje tendencijas lemia daugybė skirtingų veiksnių: technologijų pažanga, grožio industrijos naujienos, net grožio tinklaraštininkių patarimai. Pastaraisiais metais atsirado tiek daug naujų grožio prekių ženklų bei naujų kosmetikos ir veido odos priežiūros produktų, kad sunku išskirti kelis pagrindinius, kurie buvo patys svarbiausi. Vis dėlto pradėjo formuotis ne vienas judėjimas, apimantis ne tik kosmetikos priemones, bet ir jų naudojimo bei įsigijimo filosofiją. Išskyrėme penkias didžiausias tendencijas, kurios, tikėtina, palies daugelio mūsų grožio rutinas.


Vida Press nuotr.

Nematomas makiažas

Veido kontūravimą, intensyvų spindesį ir vadinamąjį instagramo makiažą (ryškų, nuotraukose įspūdingai, o realybėje itin ryškiai ir nenatūraliai atrodantį makiažą) keičia lygios, sveikos ir natūralios, jokiu būdu ne matinės odos efektas. Vietoj sunkių, smarkiai maskuojančių pudrų rinksimės skystus, natūralų odos spindesį išryškinančius toninius kremus ar itin lengvas kremines pudras. Šiemet dar labiau išryškinsime savo išskirtinumus, kad ir kas tai bebūtų: strazdanos, itin blyškus ar, atvirkščiai, tamsus odos atspalvis – pirksime tokią skystą pudrą, kuri tobulai atitinka odos atspalvį. Tegyvuoja individualumas ir natūralus grožis!

Produktai, apsaugantys nuo oro užterštumo

Prieš keletą metų apsauga nuo saulės rūpindavomės tik per atostogas, o šiandien nuo žalingų saulės spindulių saugomės kasdien – jei ne tiesiogiai, specialaus kremo pagalba, tai naudojant dvigubo poveikio kreminę pudrą, rankų kremą ir pan. Kitas žingsnis – produktai, saugantys nuo oro užterštumo bei kitų agresorių, galinčių pakenkti odai: oro kondicionierių bei šildytuvų, įvairių uždarų patalpų ore tvyrančių bakterijų ir netgi šviesos, sklindančios nuo kompiuterių bei telefonų ekranų.


Vida Press nuotr.

Viskas viename

Atrodo, 2018-aisiais produktų mūsų grožio lentynose ne daugės, bet mažės. Mat pastebima vadinamųjų universalių grožio priemonių tendencija. Šiuolaikinė moteris yra užsiėmusi, mėgstanti keliauti, tad ji vertina produktus, kurie neužima daug vietos ir yra paprasti naudoti. Taigi tikėtina, kad atsiras vis daugiau plačiai veikiančių produktų, pavyzdžiui, kremai kovojantys su raukšlėmis ir, kartu, drėkinantys bei atnaujinantys odą ir pan. Tai galioja ir makiažo priemonėms.

Veido kaukės

Veido kaukės šiemet pasiekė populiarumo viršūnę, joje greičiausiai liks ir naujaisiais metais. Madingosios lakštinės kaukės išliks madingos, dar daugiau dėmesio bus skiriama specifinių odos problemų sprendimui. Didelis individualizuotų produktų judėjimas palies ir šią sritį, vis populiaresnės taps veido odos priežiūros priemonės, pagamintos specialiai, pagal individualius odos poreikius. Grožio naujovių medžiotojos turėtų atkreipti dėmesį į kaukes, skirtas kūnui: krūtims, rankoms.


Vida Press nuotr.

Dar daugiau natūralumo

Į grožio prekių pirkėjų sąmonę vis labiau įsišaknija suvokimas, kad svarbu ne tik akivaizdžiai matomas produkto poveikis, bet ir to produkto sudėtis. Įvairių mokslininkų atlikti tyrimai, įrodantys, kad kai kurie plačiai naudojami grožio produktų ingredientai gali neigiamai veikti mūsų sveikatą verčia atidžiau rinktis, ką tepti ant savo odos ir atkreipti dėmesį į produktus, pažymėtus žodžiais „natūralus“, „be parabenų“, „be konservantų“ ir pan. Ši tendencija dar svarbesnė bus kitąmet – tapsime dar reiklesnės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis