Pirmą kartą Baltijos šalyse: unikalus „Wella professionals“ fotografijos projektas „Art of Cool“

Baltijos šalyse pirmą kartą surengtas unikalus fotografijos projektas „Art of Cool“. Tarptautinėje „Wella“ studijoje geriausi Baltijos šalių stilistai kartu kūrė šių metų žiemos šukuosenų ir atspalvių tendencijų kolekciją.

Formuodami modelių įvaizdžius specialistai naudojo naujuosius vėsių atspalvių „Wella Professionals“ plaukų dažus ir naujoviškas, išskirtines plaukų stiprinimo priemones „Wellaplex“.

Organizatorių nuotr.

Projekte dalyvavo šešios komandos – po du salonus iš kiekvienos Baltijos šalies. Latvijai atstovavo Jevgenija Davidova ir Sergejus Komarovas („Pam Pam“ grožio studija) bei Evita Straderė ir Sanita Lasė („Diva“ grožio salonas). Lietuvos atstovai – Marina Žuravliova („ID Grožio studija“) ir Robertas Rogalskis („Kirpimo meistrai“). Estijos komandas sudarė Denisas Kovalenko ir Ilja Komarovas („Denis Kovalenko Ilusalong“) bei Igoris Zaharovas ir Jevgenijus Blinovas („Make Your ID“).

Organizatorių nuotr.

Dvylikos modelių įvaizdžiai buvo sukurti naudojant „Wella Professionals“ linijos Koleston Perfect vėsių atspalvių kolekcijos „COOL Collection“ dažus. Rezultatas – harmoningi įvairaus lygio pokyčiai, nuo subtilių naujų niuansų iki įspūdingų transformacijų.

Organizatorių nuotr.

Naująją Koleston Perfect kolekciją sudaro keturi skirtingi atspalviai: „Pearl“ – subtilus šviesus atspalvis su rausvais tonais; „Ash“ – sidabrinis šviesus atspalvis su perliniais melsvais ir pelenų tonais; „Violet“ – šviesus ledinis atspalvis su švytinčiais violetiniais tonais; „Cedre“ – subtilus vėsus atspalvis su lašeliu pelenų pilkumo. „Wella Professionals“ vėsius atspalvius kūrė kartu su tarptautinį pripažinimą pelniusiais specialistais Issieʼiu Churcherʼiu ir Garyʼiu Gillsʼu. Juos įkvėpė mus supantis pasaulis: degančių medžio pliauskų atspindžiai, ant podiumų karaliaujantys pilki mezginiai, šaltu sidabru tviskantys metaliniai papuošimai, žydro ledo dengiami žiemos ežerai. Gamtos įkvėptos spalvos primena apie tikrus, šalia slypinčius stebuklus, tad pasirinkę vieną naujųjų atspalvių galėsite save išvysti visiškai naujoje šviesoje.

Organizatorių nuotr.

Ekspertai taip pat naudojo naujausias „Wella Professionals“ priemones – „Wellaplex“ su „Opti pH“ sistema. Remiantis moderniausiais moksliniais tyrimais sukurtos priemonės leidžia atkurti jungiamąsias plaukų medžiagas, todėl plaukai tampa stipresni, o šviesinant pasiekiama geresnių rezultatų.

Marina Žuravliova, Lietuva: „Nuostabi patirtis – kurti įspūdingus „Wella“ įvaizdžius ir dirbti kartu su puikia komanda! Labai džiaugiuosi gavusi galimybę sudalyvauti šiame projekte. Surinkta geriausių Baltijos šalių stilistų komanda. Galėjome dalytis patirtimi ir idėjomis. Visi naujieji KP atspalviai atrodo fantastiškai, o plaukų dažymo jau nebeįsivaizduoju be „WellaPlex“. Šios priemonės suteikia visišką laisvę. Be „WellaPlex“ kai kurių kūrybiškų dažymo technikų tiesiog būtų neįmanoma taikyti! Pačios klientės pastebi, kad panaudojus „WellaPlex“ jų plaukai tampa neįtikėtai sveiki ir žvilgūs. Ir jokių pažeidimų!“

Organizatorių nuotr.

Robertas Rogalskis, Lietuva: “Aš labai džiaugiuosi, kad buvau pakviestas dalyvauti šiame projekte! Man buvo didelė patirtis ir smagus laikas. Susipažinau su Baltijos šalių kolegomis ir taip pat itin profesionalia projekto komanda iš Rusijos, turėjau galimybę dirbti su puikiais žmonėmis bei naujais „Wella Professionals“ produktais. Naujieji „Koleston Perfect“ atspalviai yra nepaprastai gražūs. Kiekviena moteris pageidauja ryškios, bet šalto atspalvio plaukų spalvos. Būtent tai yra dabar labai madinga. „WellaPlex“ yra nuostabus produktas. Dauguma klienčių rūpinasi savo plaukų sveikata ir nori juos išlaikyti nepažeistus netgi po šviesinimo procedūros. Nors tai skamba kontraversiškai, tačiau tokį rezultatą įmanoma pasiekti su „WellaPlex“. Man tikrai patinka dirbti su šiuo produktu. Labai laukiu sekančio „Art of Cool“ projekto etapo, kuris vyks Rygoje jau vasario pradžioje. Nekantrauju bendradarbiauti su bendraminčiais masterklasės seminaro metu ir dalintis žiniomis apie labai kokybiškus produktus.

Organizatorių nuotr.

Pirmąją projekto dieną stilistų komandos skyrė pasirengimui. Kruopščiai atrinkę modelius, specialistai kirpo, dažė ir kūrė šukuosenas kitos dienos fotosesijai. Darbo procesą nuo pat pirmųjų žingsnių atidžiai stebėjo ir fiksavo fotografai. Jų nuotraukos vėliau bus naudojamos mokymuose ir seminaruose, kad kiti specialistai galėtų išmokti atkurti naujus įvaizdžius ir pasisemti įkvėpimo kasdieniam darbui salonuose. Projekte dalyvavo ir „ViBrepublic Beauty“ makiažo specialistai. Jie kartu su kiekviena komanda parinko šukuosenoms tinkamiausią makiažą.

Organizatorių nuotr.

Į renginį pakviesti žurnalistai ir tinklaraštininkai turėjo galimybę stebėti, kaip kuriama kolekcija ir rengiamasi fotosesijai, taip pat – užsukti pasižvalgyti į užkulisius. Dauguma žiniasklaidos atstovų nepraleido progos stilistų paklausinėti apie naujausias šukuosenų tendencijas, pirmieji sužinoti apie inovacijas bei kūrybinius procesus ir naujienomis pasidalyti su savo skaitytojais. Dekoruotoja Laura Blumberga specialiai projektui sukūrė neįprastą meninę instaliaciją iš vėsių atspalvių paletės, plaukų formavimo priemonių „Eimi“ ir šiltų drabužių.

Renginyje dalyvavo Baltijos šalių tinklaraštininkai, iš Maskvos atvyko „Dolores“ žurnalo redaktorė Marina Novikova. Naujausiame žurnalo numeryje skaitytojų lauks interviu su stilistais, reportažas iš užkulisių ir, žinoma, baigiamosios fotosesijos akimirkos.

Organizatorių nuotr.

Būtent fotosesijai ir buvo skirta antroji projekto diena. Nuo pat ankstaus ryto ekspertai kūrė modelių šukuosenas ir makiažą. Stilistė Julija Verbitska buvo atsakinga už modelių aprangą – ji rinkosi latvių dizainerių Dace Bahmann, Deeply Personal, Nolo, „Kult by Bold“ ir Anna Led kūrinius.

Evita Straderė, Latvija: „Šis projektas – visiškai nauja patirtis. Labiausiai nudžiugino pati galimybė dirbti geriausių „Wella Professionals“ Baltijos šalių specialistų komandoje. Taikant šiuo metu madingiausias technikas (Ombre, Sombre, Balayage ir kt.) tenka šviesinti plaukus. Visi puikiai žinome, kad šviesinimui naudojamos pačios agresyviausios medžiagos. Anksčiau jos galėdavo taip pažeisti plaukų struktūrą, kad ją atkurti būdavo neįmanoma. „Wella Professionals“ priemonės „Wellaplex“ visiškai unikalios. Jos užtikrina, kad šviesinami ar dažomi plaukai išliktų puikios būklės. Jos apsaugo ir netgi sustiprina plaukų disulfidų ryšius, todėl išvengiama pažeidimų. Priemonių efektyvumas buvo patikrintas praktiškai. Net ir nušviesinti per visą ilgį plaukai išliko tokie pat sveiki. Pati kūrybiškiausia projekto dalis, žinoma, buvo darbas su naujaisiais vėsiais atspalviais. Dirbti buvo nepaprastai smagu – atradome naujų spalvinių niuansų, atskleidžiančių dabartines mados tendencijas. Dabar emocijos jau susigulėjo, todėl galime pradėti mąstyti apie naują specialistų seminarą – vasario 7 d. susitiksime dar kartą ir vėl dirbsime su „Art of Cool“!“

Organizatorių nuotr.

„Art of Cool“ kolekcijos nuotraukas jau greitai bus galima peržiūrėti Latvijos „Wella Professionals“ socialinių tinklų paskyrose („Facebook“ ir „Instagram“), žurnaluose „Dolores“, „Hair“, „Les Nouvelles Esthétiques“ ir kt. Nuotraukos iš užkulisių pažymėtos grotažymėmis #coolwella ir #wellabaltics.

Organizatorių nuotr.

„Wella Professionals“ Baltijos šalių komanda dėkoja visiems projekto dalyviams!

Užsakymo nr.: PT_76807835

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis