Ar žinojote, kad želatina - grožio, jaunystės ir sveikatos šaltinis

Želė – idealus desertas visiems tiems, kurie negali atsispirti pagundai retkarčiais palepinti save kažkuo saldžiu. Juk želatina yra ne tik skanus, bet ir neįprastai naudingas produktas, turintis daugybę naudingų savybių.

Želė turi daug gerbėjų, nes tai labai skanus, gaivinantis ir, kas taip pat labai svarbu, nebrangus produktas, kurį nesunku paruošti. Želatinos galima įsigyti bet kuriame prekybos centre. Žele gali mėgautis net ir tos dailiosios lyties atstovės, kurios itin rūpinasi dailiomis savo kūno linijomis ar norėtų atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų. Tačiau ir čia želatinos privalumai dar nesibaigia... Taip pat yra žinoma, kad ji padeda kovojant su daugelių susirgimų, gali sustiprinti organizmo atsparumą ir imunitetą.


Kame slypi želatinos nauda

Želė – šis neįprastas ir toks skanus desertas – garsėja dideliu proteinų ir amino rūgščių kiekiu, taip pat joje yra devynios iš dešimties medžiagų, būtinų imuniteto stiprinimui ir teisingam mūsų organizmų funkcionavimui.

Želatina – vienas iš turtingiausių kalogeno šaltinių, todėl ji maitina ir stiprina kaulus bei sausgysles, taip pat suteikia jiems tvirtumo ir elastingumo. Ne veltui gydytojai pataria įtraukti želę į savo racioną visiems, kuriems pasireiškia osteochondrozės, artrozės, artrito ar kitų raumenų ir kaulų ligų simptomai.


Kiekvienam verta į savo mitybą įtraukti želatiną, nes kasdieninis šio produkto vartojimas neįtikėtinai palankiai veikia sveikatą ir savijautą – želatina gali sumažinti cholesterino kiekį kraujyje, sustiprinti imunitetą ir organizmo atsparumą.

Dėl gebėjimo kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje želatina taip pat rekomenduojama sergantiems glikemija.

Dar vienas faktas, kurio tikrai nežinojote apie želatiną – tai raktas į grožį ir amžiną jaunystę! Juk šiame produkte yra maistinių medžiagų ir naudingų fermentų, kurie lėtina odos senėjimo procesus, išsaugo kūno jaunatviškumą, sveikatą ir lankstumą, taip pat maitina plaukus ir nagus.

Žėlė tortas „Mozaika“
Žėlė tortas „Mozaika“
Fotolia nuotr.


Įtrauk želę į savo racioną!


Yra ne viena želatinos rūšis, o jų sudėtis yra pakankamai skirtinga. Dietologai mano, kad per parą reikia suvartoti apie dešimt gramų (arba vieną valgomąjį šaukštą) želatinos. Jos nusipirkti galima maisto produktų parduotuvėje, paprastai ji guli prieskonių skyriuje.


Maistinė želatina turi tapti kiekvienos šeimininkės drauge, nes išmaniose rankose su ja galima paruošti daugybę puikių patiekalų: želatina yra tarp šaltienos ingredientų, taip pat jos reikia kepant tortus ir pyragus, gaminant ledus ir jogurtus. Kadangi tai visiems prieinamas ir nebrangus produktas, įtraukti jį į savo racioną ne tik nesudėtinga, bet ir būtina. Kad želatina taptų subalansuotos sveikos mitybos dalimi, ją derėtų vartoti vidutiniškai du kartus per dieną.

Žinoma, be maistinės želatinos yra ir kitos šio produkto rūšys, pavyzdžiui, dietinė želatina rekomenduojama tiems, kurie serga diabetu. Žinokite, kad želatiną taip pat galima įsigyti lapelių ir kapsulių formos.


Jeigu norite įtraukti želatiną į savo racioną, tačiau nežinote, nuo ko pradėti, pirmiausia vertėtų užsukti pasikonsultuoti su savo gydytoju, kuris jums pateiks nemažai patarimų. Atsižvelgiant į jūsų organizmo poreikius, jis gali jums išrinkti iš didelės rūšių įvairovės tą, kuri bus naudinga konkrečiai jums, taip pat pateiks rekomendacijas, kokio kiekio želatinos jūsų organizmui reikia per dieną.


Vien želatinos nepakaks


Tačiau jeigu galvojate, kad trokštamiems rezultatams pasiekti pakaks kasdien vartoti želatiną, jūs klystate – to tikrai nepakaks. Taip pat yra svarbu laikytis sveiko ir aktyvaus gyvenimo būdo, nes be to tikrai nepavyks sustiprinti imuniteto, apsaugoti organizmo nuo ligų ir pristabdyti senėjimo procesą.


Taip pat būtina prisiminti, kad želatina teigiamai veikia:

* Kaulus: želatina leidžia sustiprinti kaulus ir sąnarius, užkerta kelią osteochondrozės, artrito, artrozės ar kitų raumenų ir kaulų sistemos ligų vystymuisi;

* Kraują: želatina mažina cholesterino lygį ir trigliceridų kiekį kraujyje, taip pat kontroliuoja glikemija sergančiųjų cukraus kiekį;

* Išvaizdą: želatina padės jums išsaugoti jaunystę, grožį ir gaivumą, nes ji stiprina ir maitina sausus ir slenkančius plaukus, taip pat lūžinėti linkusius nagus, be to, pasirūpina, kad oda išliktų sveika, tvirta ir elastinga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis