3 avalynės priežiūros žingsniai, kurie šią žiemą išgelbės jūsų batus

Investuodami į kokybiškus, stilingus batus tikimės juos nešioti ilgą laiką. Laikykitės šių avalynės priežiūros taisyklių ir gražiais batais džiaukitės ne vieną sezoną.

Lietuvos klimatas dažnai tampa iššūkiu, trukdančiu ne tik teisingai pasirinkti avalynę, bet ir tinkamai ją prižiūrėti. Drėgmė, krituliai, šaltis ir sniegas neigiamai veikia mūsų batus ir priverčia juos anksčiau laiko susidėvėti. Net patys kokybiškiausi batai netarnaus ilgai, jei jais nesirūpinsite ir nelepinsite specialiomis jų tipui tinkamomis priemonėmis.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Batų tepalas jau seniai nebėra vienintelis ir nepakeičiamas įrankis batų atnaujinimui. Rinkoje egzistuojančių batų medžiagiškumas yra įvairialypis, tad ir jų priežiūra privalo būti individuali. Kiekviena medžiaga turi savas ypatybes ir priežiūros reikalavimus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti.

Labai svarbu – pagrindinė batų sugadinimo formulė yra neteisinga jų priežiūra. Tad turite ne tik naudoti patikimas priežiūros priemones, bet ir labai atidžiai jas atsirinkti bei pritaikyti savo batų tipui.

Tam, kad užtikrintumėte ilgalaikį, džiuginantį rezultatą, užteks šiek tiek investicijų ir pastangų, o sukaupusi būtiniausių batų priežiūros priemonių kolekciją, ją naudosite ilgą laiką.

Daugybę avalynės prekių ženklų vienijančio tinklo „NS King“ specialistai atskleidė pagrindines batų priežiūros taisykles ir paslaptis. Pasak jų, tobula batų priežiūros formulė telpa į trejų žodžių kombinaciją: valymas, priežiūra, apauga.

VALYMAS

Batų valymui labiausiai tinka valymo putos. Jos yra nepakeičiamos, nes puikiai pašalina nešvarumus nenaudojant vandens, kuris odiniam batų paviršiui yra labai kenksmingas.


Valomosios putos „Collonil Clean&Care“, „NS King“ nuotr.

PRIEŽIŪRA

Nepamirškite ir palaikomosios priežiūros. Tam, kad batų oda būtų lygi ir spindinti, o jų spalva nepakistų, naudokite maitinančias, drėkinančias, spalvą gaivinančias priemones.


Kremas lygiai odai „Collonil Waterstop Colours“, „NS King“ nuotr.

APSAUGA

Drėgmė jūsų avalynei tikrai ne draugas. Būtent todėl itin svarbu juos nuo drėgmės gerai apsaugoti. Taip batams suteiksite papildomo atsparumo, jie ilgiau išliks kaip nauji, išlaikys savo formą.


Nuo drėgmės ir UV spindulių apsaugantis purškiklis „Collonil Waterstop Colours“, „NS King“ nuotr.

Jei iki šiol savo avalynės priežiūrai skyrėte žymiai mažiau dėmesio, trejų žingsnių programai reikalingas produktų kiekis iš pradžių gali pasirodyti itin gausus. Tokiu atveju pirmiausiai išbandykite kažką universalaus – pavyzdžiui, priemonę, kuri ne tik impregnuoja, bet ir puoselėja, valo.


„Collonil Leather Gel Classic“ universali priežiūros priemonė visoms avalynės medžiagoms, „NS King“ nuotr.

Daugiau batų priežiūros priemonių: www.nsking.eu

Užsakymo nr.: PT_76860045

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis