Kosmetologė: kokios kasdienės klaidos sendina mūsų odą

Odos senėjimo procesų negali išvengti jokia moteris. Specialistai perspėja – dauguma moterų susiduria su ankstyvu raukšlių atsiradimu, dėl netinkamos odos priežiūros ir savarankiškai priimtų gydymo sprendimų.

Didžiausias kasdienes moterų odos priežiūros klaidas aptaria kosmetologė Saulė Petrauskienė.

Raukšlių atsiradimas yra individualus procesas, kuris prasideda nuo smulkiųjų mimikos raukšlelių, dažniausiai esančių aplink akis arba kaktos srityje. Specialistai pastebi, jog pirmieji odos senėjimo procesai gali pasireikšti jau sulaukus 25 metų, tačiau tokiame amžiuje nereikėtų suskubti naudoti Anti-Aging priemonių. Svarbu užtikrinti, jog jūsų oda nepatiria kenksmingo aplinkos poveikio, galinčio padėti raukšlių formavimuisi ateityje ir nesiimti pačioms spręsti odos būklės problemų.

Nespręskite apie odos būklę nepasitarusios su specialistu

Kosmetologės teigimu, pagrindinė moterų problema, kuri gali paskatinti priešlaikinį raukšlių atsiradimą, yra savarankiška veido odos priežiūra ir netinkamai parinktos priemonės. Nors odos tipai yra keturi, tačiau jos būklę apibūdinančių požymių gali būti daug, todėl specialistai ragina savarankiškai nenustatinėti problemų ir juolab, imtis veiksmų nepasitarus su profesionalu.

„Dažniausiai pasitaikančios klaidos – kai ne pagal savo tipą ir odos problemą yra naudojamos kosmetikos priemonės. Taip mes lengvai galime pažeisti apsauginę odos hidrolipidinę mantiją (pirmąjį odos apsauginį barjerą nuo nepalankių išorinės aplinkos faktorių). Tokiu atveju, atsiranda didelė tikimybė ne tik pažeisti odą, bet ir sukurti sąlygas jai išsausėti, dehidratuoti ar netgi atsirasti aknei. O jeigu mes leidžiame odai išsausėti – yra kur kas didesnė tikimybė atsirasti ir raukšlelėms“, – teigia grožio specialistė S. Petrauskienė.

Odos drėgmės balanso atstatymas ir išlaikymas

Kasdien susiduriame su įvairiausiais aplinkos veiksniais tiesiogiai kenkiančiais veido odos būklei, kas lemia ir atsiradusį odos drėgmės disbalansą. Sutrikus natūraliam odos drėgmės sulaikymui formuojasi ne kas kita, o raukšlės akių, kaktos srityse. Anot specialistų, didžiausi aplinkos veiksniai kenkiantys veido odai, – užterštas oras, rūkymas, alkoholis, ultravioletiniai spinduliai, laisvieji radikalai. Verta žinoti, jog darbas biuruose, kuriuose nėra drėkintuvų, taip pat gali būti žalingas odai dėl deguonies trūkumo patalpose.

Norint turėti skaisčią ir lygią veido odą, svarbu nepamiršti, jog nesubalansuota mityba ir nepakankamas kiekis vandens per dieną, gali paskatinti raukšlių formavimąsi, elastino ir kolageno praradimą.

Kolagenas – tarpląstelinė organizmo medžiaga, „suklijuojanti“ audinių ląsteles ir padedanti išsaugoti odos drėgmę. Tačiau jo gamybą ir pagrindinę funkciją sulėtinti gali atsiradę odos senėjimo procesai, kuriuos skatina visi anksčiau išvardinti aplinkos ir įpročių veiksniai.

Kas yra atgaiva veido odai

Subalansuotas ir vertingas maistas, žalingų įpročių ir kitų išorinių aplinkos veiksnių vengimas, gali padėti išsaugoti odos drėgmę. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokias kosmetikos priemones naudojame kasdien, ir kokie jų ingredientai gali padėti išvengti ankstyvųjų raukšlių.

„Kalbant apie odos drėkinimą iš išorės, itin veiksmingi yra produktai su hialurono rūgštimi. Tai kokybe pasižymintys produktai, kuriuose iki molekulinės masės yra susmulkinta ši rūgštis. Produktų pagalba galima sudrėkinti ne tik odos paviršių, bet ir gilesnius jos sluoksnius. Būtent drėkinamaisiais produktais, kuriuose yra hialurono rūgšties, yra atstatomas drėgmės balansas“, – teigia Saulė Petrauskienė.

Tiek jaunai, tiek vyresnei odai

Tačiau odos drėgmės balansas – ne vienintelis būdas norint apsisaugoti nuo priešlaikinių raukšlių atsiradimo. Visiems žinomas vitaminas C pasižymi išskirtiniu antioksidantiniu poveikiu, užtikrinančiu apsaugą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Specialistė taip pat išskiria šį vitaminą ir teigia, jog jį siūlo kiekvienam savo klientui.

„Tai produktas, kurį galima pradėti naudoti anksčiausiai. Vitaminas C ir visos kosmetinės priemonės turinčios jį savo sudėtyje leidžia palaikyti odos gyvybingumą, skaistumą. Be to, jį galima naudoti siekiant kovoti su raukšlių atsiradimu ir laisvųjų radikalų poveikiu mūsų veido odai. Svarbu išskirti, kad jis gelbėja tiek jauną, tiek vyresnę odą. Daugeliu atvejų tai viena iš geriausių priemonių, kurią mėgsta ir klientas, ir jo oda. “, – vitamino C naudą išskiria kosmetologė S. Petrauskienė.

Švara – svarbiausia

Tam, kad oda pasisavintų visus naudojamus produktus – ar tai būtų vitaminas C, ar drėkinamoji kosmetika – veidas turi būti švarus. Tai yra svarbiausias žingsnis. Visada pašalinti makiažo likučiai, tonizuotas veidas, serumas, paakių kremas, veido kremas, jei yra užsikišusios poros – valymas kabinete. Tai yra tie žingsniai, kurių privaloma nepamiršti. Tik gerai paruošta oda gali absorbuoti produktus ir pasiekti geresnių rezultatų kovojant su raukšlių atsiradimu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis