5 stiliaus pamokos iš Paryžiaus couture mados savaitės viešnių

Ieškančioms stiliaus įkvėpimo vertėtų pasižvalgyti į tai, ką mados savaičių metu vilki į jas susirinkusios mados tinklaraštininkės, nuomonės formuotojos (influencerės) bei įvairių leidinių mados reaktorės. Turbūt geriausia vieta tam – aukštosios mados savaitė.

Jau praūžusi Paryžiaus aukštosios mados (pranc. Haute Couture) savaitė buvo lyg gaivus oro gurkšnis, praskaidrinęs ilgą, pilką ir nuobodų sausio mėnesį. Nors negalėjome atsigėrėti pasakiškomis suknelėmis, kurios buvo pristatytos ant podiumų, ne mažiau įkvėpimo teikė ir tai, kas vyko Paryžiaus gatvėse.

Madai neabejingos moterys, keliaudamos stebėti naujausių dizainerių aukštosios mados kolekcijų, praeiviams (ir stilingus kadrus gaudantiems fotografams) demonstravo į savo asmeninį stilių įpintas ryškiausias 2018-ųjų metų tendencijas.

Atrinkome 5 stiliaus triukus, kurių galime iš jų pasimokyti.

JUODA + BALTA NEBŪTINAI TURI REIKŠTI NUOBODU

Caroline de Maigret puikiai išmano, kas yra prancūziškas stilius, juk ji yra knygos „Būk paryžiete!“ bendraautorė! Iš jos yra ko pasimokyti: atvykusi stebėti mados pristatymo ji atrodė nerūpestingai ir, kartu, itin elegantiškai. Moters stiliaus paslaptis: tarpusavyje derinami skirtingų raštų, bet tų pačių spalvų drabužiai.

Caroline de Maigret
Caroline de Maigret
Vida Press

SPORTINIAI BATELIAI TINKA PRIE VISKO (TIK NEPAMIRŠKITE KOJINIŲ)

Prognozuojama, kad masyvūs sportiniai bateliai storintu padu bus šio pavasario avalynė numeris vienas, o avėti juos bus galima tiek su sportinio stiliaus, tiek su romantiškais ar puošniais drabužiais. Vintažiniai, lyg iš tėčio pasiskolinti kedai, kuriuos keliaudama į mados pristatymą avėjo tinklaraštininkė Charlotte Groeneveld stilingai atrodė net prie elegantiškos tvido suknelės.

Charlotte Groeneveld
Charlotte Groeneveld
Vida Press

MADOS PAREIŠKIMAS GALI BŪTI PATEIKIAMAS TYLIAI

Skandinaviško stiliaus ikona Pernille Teisbaek žino, kad garsiausias mados pareiškimas gali būti pateikiamas tyliai – štai pastaruoju metu, kuomet visi garbina lyg kojinė prigludusius batus, buvusi tinklaraštininkė mūvi tos pačios pilkos spalvos pėdkelnes ir batelius, o prie šių derina tos pačios spalvos drabužius ir net aksesuarus.

Pernille Teisbaek
Pernille Teisbaek
Vida Press

RYŠKUS PALTAS PRASKAIDRINS NET NIŪRIAUSIĄ DIENĄ

Net pats paprasčiausias drabužių komplektas atgis ant pečių užsimetus ryškiaspalvį, raštuotą ar siuvinėtą paltą. Netikite? Tik pažiūrėkite, kaip puikiai su aguonomis siuvinėtu paltu atrodo mados redaktorė Caroline Issa! Jei norite, kad paltas taptų pagrindine įvaizdžio žvaigžde, vilkėkite tamsius ar neutralių spalvų drabužius.

Caroline Issa
Caroline Issa
Vida Press

BAIKERIO STILIAUS ŠVARKAS NELEIS ATRODYTI PERNELYG SALDŽIAI

Tinklaraštininkė Camila Coelho žino, kaip nelikti nepastebėtai. Madingą įvaizdį kuria ryškiai mėlyni batai-kojinės, trumpintos kelnės aukštintu juosmeniu, stilingi akiniai nuo saulės ir baikerio stiliaus švarkas. Pastarasis puikiai padeda atkurti pusiausvyrą kilus pavojui, kad pradėsite atrodyti lyg kurdama savo stilių persistengėte (o tai yra tikra mados klaida!).

Camila Coelho
Camila Coelho
Vida Press

Dar daugiau stiliaus įkvėpimo – fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis