Grožio tinklaraštininkė Vytautė: viskas apie skaistalus – kokius išsirinkti ir kaip naudoti

Galiu gyvent be lūpdažio ar linerio, bet skaistalai man – būtinybė. Jie – jaunystė, odos spindėjimas ir gyvybė, supakuota į mažą dėžutę. Jeigu niekada nenaudojat skaistalų (blush - anglų k.) – daug prarandate, bet, tikiuosi, paskaičiusios šį įrašą savo nuomonę pakeisit. Papasakosiu viską, ką žinau apie skaistalus, ir pasidalinsiu savo favoritais. Laisvę skaistalams!

Visi žino, kad kontūravimo priemonėmis veidą formuojame, bronzantais imituojam įdegį, highlighteriais suteikiam veidui švytėjimo, o ką daro skaistalai? Skaistalai (vietoj ir laiku!) suteikia veidui sveiką atspalvį, „nutrina“ keletą (gerai, keliolika!) metelių ir tampa tuo akcentu, kuris makiažą iš OK paverčia SUPER.

Taip, skaistalai – gan aukštasis pilotažas, nes reikia tiksliai žinoti, kokį kokio intensyvumo atspalvį rinktis ir kur jį tepti. Arba pakanka vieną kartą išsiaiškinti, kokios priemonėms Jums reikia, išmokti ją užsitepti ir gyventi gražiai ilgai bei laimingai. Ne viskas taip sudėtinga kaip atrodo, tuoj tai įrodysiu!

CLAUDIA SCHIFFER MAKEUP skaistalus galima rinktis iš keleto atspalvių, jie mane nustebino puikia pigmentacija, priemonės kiekiu ir dizainu. Kolekcijos atspalviai matiniai.

Daug kas manęs klausia: tai kokios spalvos skaistalus rinktis? Yra ir rožinių, ir rusvų, ir koralinių, ir plytų atspalvio... Verta vadovautis paprasta taisykle: arba visas makiažas – šiltų tonų (rusva, persikinė), arba šaltų (rožinė, violetinė) – pagal tai ir reikia derinti skaistalus. Žinau, kad egzistuoja patarimai sugnybti odą ar pašokinėti vietoj, kad išmuštų natūralus raudonis ir pagal tai rinktis atspalvį, bet aš manau, kad makiažui diktuojate Jūs, o ne jis Jums, todėl kokių atspalvių širdis geidžia, tokius ir rinkitės, svarbu, kad jie harmoningai derėtų.

Variantas "viskas viename" - PUPA Like A Doll didelės pakuotės skaistalai su šepetėliu. Atspalvių gama - puiki, priemonė turi šviesą atspindinčių dalelių.

Konsultuodama klientes pastebiu, kad aiškiausia joms, kai skaistalus derinam prie lūpdažio. Čia yra tiesos: prie klasikinio raudono idealiai dera „ramūs“ rausvi tonai (ne per oranžiniai, ne per rožiniai, vos vos rausvesni už natūralią veido spalvą), prie nude galite derinti persikinius, prie sodrių vyšnių ar slyvų tonų tobulai derės šalti rožiniai ar alyviniai skaistalai.

Harmoningas nude variantas: šilti tonai ir perskiniai skaistalai
Harmoningas nude variantas: šilti tonai ir perskiniai skaistalai
Asmeninio albumo nuotr.

Esmė - prie šaltų tonų - šalti skaistalai, prie šiltų - šilti.

Aišku, galima apsikrauti paletėmis ir kasdien rinktis vis naujus atspalvius, bet kas tam turi laiko ir kam kasdienai reikia turėti 12 skirtingų skaistalų? Jei norite pasirinkti sau TUOS VIENINTELIUS SKAISTALUS, lengviausias pasirinkimas – persikų atspalvis. Lietuvoje, kur šaltasis metų laikas trunka 9 mėnesius, mūsų oda (jei nevaikštom į soliariumus) įgauna nemažai pilkumo, o persikinė – tobulas „priešnuodis“ pavargusiai odai. Idealu, jei priemonė turės ir šiek tiek šviesą atspindinčių dalelių, taip veidas atrodys dar gaivesnis.

MILANI Baked Blush – kepti skaistalai (kažkada buvusi skysta priemonė, kepta iki kol pavirs į sausą. Dėl kepimo susidaro „marmurinis“ priemonės paviršius. Būtent šie MILANI skaistalai - itin žvilgūs, man jie – beveik kaip highlighteris.

Spalvą išsiaiškinom, o kokios konsistencijos priemonę rinktis? Pastaruoju metu man labiausiai patinka kreminio pavidalo priemonės. Gal todėl, kad žiemą oda sausesnė už Sacharą ir kreminės priemonės to sausumo neparyškina, priešingai, jos puikiai sklaidosi ir suteikia veidui minkštumo.

Ryškus variantas vakarėliui, ryškūs ir skaistalai. Čia natūralumo nenorėjau, rožiniai skaistalai - kaip atskiras akcentas šaltų tonų makiažui.
Ryškus variantas vakarėliui, ryškūs ir skaistalai. Čia natūralumo nenorėjau, rožiniai skaistalai - kaip atskiras akcentas šaltų tonų makiažui.
Asmeninio albumo nuotr.

Bet toli gražu ne visiems patinka ant skruostų tepti rusvą kremą, todėl pudros pavidalo skaistalai visame pasaulyje - numeris 1. Juos tepti reikėtų puriu šiek tiek nusmailintu šepetėliu (nesirinkite per didelio, nes ant skruostų atsiras raudoni blynai) gerai nukračius priemonės perteklių.

URBAN DECAY Afterglow - daug atspalvių ir gera pigmentacija, ją URBAN DECAY išmano puikiai.

Ir bene svarbiausia dalis - tai kur ir kaip tuos skaistalus tepti?! Užmirškite visus patarimus, kad reikia išsišiepti ir skaistalus tiesiai ant obuoliukų – taip skaistalai neatrodys natūraliai. Jie negali tiesiog „kaboti“ vienui vieni: skaistalai turi tolygiai išsilieti iš kontūravimo ir pradingti iki highlighterio.

Asmeninio albumo nuotr.

Skaistalų „špargalkė“: skaistalus reikia tepti tarp kontūravimo (ruda spalva) ir highlighterio (balta spalva), nekertant akių rainelės linijos (mėlyna spalva). Kryptis - nuo veido link ausies.

Kuo arčiau veido vidurio tepsite, tuo veidas atrodys vaikiškesnis, lėliškesnis. Mano patarimas – laikytis toliau nuo veido vidurio (linija, einanti nuo akių rainelių žemyn) ir sklaidyti skaistalus link ausų. Taip veidas įgaus sveiką atspalvį, o Jūs neatrodysit vaikiškai.

Pieštuko pavidalo skaistalai - mano mėgstamiausi, ypač tinka sausaodėms. Šie L'Oreal Paris Infallible pieštukai – labai intensyvių atspalvių, todėl aš juos pirmiausiai tepu ant rankos ir tik tada išsklaidžius tepu ant veido, reikia labai mažo kiekio.

Ar verta vaikytis garsių vardų ir kainos renkantis skaistalus? Mano nuomone – ne, tereikia žinoti, ko Jums iš skaistalų reikia. Paprastai skaistalų pigmentacija būna gerokai „atskiesta“, kad neprofesionalūs vartotojai galėtų be baimės priemonę tepti ir neatrodyti kaip išsivolioję burokų sultyse.

Todėl ir iš to, ką siūlo nebrangios kosmetikos gamintojai, galima išsirinkti gerus skaistalus, nes dažniausiai brangesnės spalvotos priemonės (šešėliai, lūpdažiai, skaistalai) turi gerokai intensyvesnį ir patvaresnį (ir brangiau pagaminamą) pigmentą, o skaistalams jis nebūtinas (galima tiesiog tepti daugiau sluoksnių jei jau norisi ryškumo).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis