Dokumentinio filmo „Rūta“ premjeroje netrūko garbių svečių

Trečiadienio vakarą kino centre "Forum Cinemas Vingis" kviestiniams svečiams pristatytas dokumentinis filmas apie Rūtą Meilutytę.

Dokumentinio filmo „Rūta“ kūrėjai – Londone gyvenantys mados fotografas Rokas Darulis ir vaizdo operatorius Ronaldas Buožis.

„Su Rūta susipažinau 2013 metais, kai fotografavau „Moters“ žurnalui, – prisimena R. Darulis. – Susitikome Plimute, ten bendravome visą dieną. Vėliau, jau Londone, vyko viršelio fotosesija.“

ELTA / D. Labučio nuotr.

R. Buožis su Rūta susipažino filmuodamas lietuviško mineralinio vandens reklamą, plaukikė buvo šios reklamos veidas. Plimute užsimezgę ryšiai pamažu peraugo į gražią draugystę. „Palaikėme su Rūta ryšius per feisbuką. Kai ji ketindavo atvykti į Londoną, pranešdavo mums, tada visi susitikdavome“, – sako R. Darulis.

ELTA / D. Labučio nuotr.

Idėja sukurti dokumentinį filmą apie Rūtą Meilutytę kilo 2016 metais Roko ir Ronaldo nuomojamame bute. „Vieną dieną sėdėjome virtuvėje ir kalbėjomės apie įvairius galimus projektus, – pasakoja fotografas. – Kažkuriam iš mūsų toptelėjo, kad artėja olimpiada, o mes gerai pažįstame Rūtą, tad būtų labai įdomu sukurti apie ją filmą.“ Netrukus šia idėja vaikinai pasidalijo su būsimo filmo heroje. „Nelabai tikėjome, kad pavyks ją įkalbėti, bet Rūta apsisprendė greitai, nesvarstė nė valandos. „Gerai, darom!“ – paprastai atsakė ji, – pasakoja Ronaldas. – Supratom, kad tai unikali proga įamžinti istorinius momentus, todėl iškart pradėjome ją įgyvendinti. Susiradau kamerą, ir nedelsdami nuvykome pas Rūtą į Plimutą. Nuo tada retas mūsų susitikimas vyko be kameros.“

ELTA / D. Labučio nuotr.

Esame įpratę, kad dokumentiniai filmai apie daug pasiekusius asmenis kuriami jiems baigus karjerą. Tada herojus, patogiai įsitaisęs studijoje, gali apibendrinti nueitą kelią, išvardyti nuopelnus, o šis ramus pasakojimas papildomas archyviniais kadrais ir kitų prisiminimais. Šįsyk viskas buvo kitaip. Rokas ir Ronaldas pradėjo kurti filmą nežinodami, kaip jis baigsis ir kur link pasisuks Rūtos karjera. Stebint įsimintinus kadrus iš apleisto baseino, kur vyko pirmosios R. Meilutytės treniruotės, ir jos įspūdingą finišą Londone, atrodo, kad tai turėjo būti jaudinama amerikietiškos svajonės stiliaus istorija apie paprastą, niekam nežinomą mergaitę, vien savo atkaklumu ir juodu darbu pasiekusią neįsivaizduojamas aukštumas.

ELTA / D. Labučio nuotr.

Ar jiems pavyko atskleisti Rūtos asmenybę, kokia ji buvo pergalių metu, o ką išgyveno nesėkmių atveju – apie visa tai ir dar daugiau pamatysite dokumentiniame filme „Rūta“, kuris Lietuvos kino teatruose – nuo kovo 2 d.

Akimirkos iš premjeros vakaro:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis