Vestuvinių suknelių dizainerė: „Apsivilkus suknelę turi pajusti, kad ji yra skirta tau“

Artėjant vestuvių sezonui, vis daugiau dizainerių pristato savo kolekcijas, skirtas būsimosioms nuotakos. Ne išimtis ir suknelių kūrėja Raimonda Silė. Ji pristatė kolekciją „Gulbė“, kurios sukneles papuošė stručio plunksnomis.

Tai suknelių kolekcija, kuri yra skirta nuotakoms, ieškančioms žaismingos elegancijos ir įdomaus silueto. Kuriant sukneles atsisakyta tradicinių puošybos elementų, gėlėmis margintų nėrinių, lengvai plazdančio šifono, gausaus dekoravimo blizgučiais. Kaip pasakoja kūrėja, įkvėpimas sukurti kolekciją ją aplankė visai netikėtai – klientei kuriant suknelę iš mikado audinio ir stručio pluksnelių.

R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
Organizatorių nuotr.

„Pastebėjau šių skirtingų medžiagų žaismą. Taip kilo noras sukurti būtent tokią kolekciją. Panorau eksperimentuoti forma, audinio standumu ir jam priešingu plunksnų lengvumu ir minkštumu“, – pasakoja Šiauliuose gyvenanti kūrėja.

Kolekcijos sukneles puošia ne tik stručio plunksnos, bet ir rankomis siuvinėti augalų motyvai. Suknelių sijonai suformuoti iš standžių audinio bangų, o jas papildo lengvi pūkai. Taip sukuriamas purios, pūstos suknelės siluetas. „Svarbiausias šios kolekcijos motyvas – plunksnos. Jas pirkau Didžiojoje Britanijoje. Ilgai ieškojau tokių, kurios atrodytų kokybiškai. Džiaugiuosi, kad man pavyko“, – šypsosi suknelių kūrėja.

R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
Organizatorių nuotr.

R. Silė sukneles šventinėms progoms ir vestuvėms kuria jau 11 metų. Ankstesnės kolekcijos išsiskyrė rankų darbo siuvinėjimu, tviskančiais karoliukais. Šį kartą R. Silė nusprendė minimaliai dekoruoti sukneles – nesinorėjo, kad dekoras užgožtų plunksnas, prabangų audinį ir atrodytų neskoningai. „Iš pradžių galvojau visai nesiuvinėti suknelių. Tačiau, kuriant kolekciją, tam atsispirti darėsi vis sunkiau… Galiausiai sukneles minimaliai papuošė šilko žvilgesiu spindinčiu siūlu siuvinėti ornamentai, „Swarovski“ perlai“, – apie kūrybos procesą pasakoja R. Silė.

Kolekcijoje „Gulbė“ akį traukia ir vestuvinis kostiumėlis, kurį sudaro kelnės, korsetas ir pridedamas sijonas. Šis drabužių ansamblis – idealus pasirinkimas nuotakai, kuri nenori vilkėti suknelės. R. Silės kūryba patiks tiems, kas vertina nepriekaištingą kokybę, preciziškumą, modernią klasiką, sumišusią su drąsiomis detalėmis. Kūrėja neslepia, kad į kiekvieną suknelę įdeda ne tik labai daug darbo, bet ir širdies. Kiekviena R. Silės suknelė tarsi meno kūrinys, pavergiantis nepriekaištingu pasiuvimu, atsakingu požiūriu į vestuvinę madą.

R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
R. Silės vestuvinių suknelių kolekcija
Organizatorių nuotr.

Suknelę svarbiausiai gyvenimo dienai besirenkančioms moterims R. Silė pataria aklai nekopijuoti jau matyto nuotakos įvaizdžio. Pasak dizainerės, svarbiausia yra išlikti savimi. „Apsivilkus suknelę turi pajausti, kad ji yra tau skirta. Nuotaką turi aplankyti jausmas, tarsi suknelė būtų jau pažįstama. Tikrasis moters grožis – tai vidinė laisvė, darna su savimi ir pasauliu“, – šypsosi kūrėja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis