Stilius kaip kine: Audrey Hepburn filme „Pusryčiai pas Tifanį“ (FOTO)

Įdomu, ką vilkėtų Audrey Hepburn herojė, jei ji Niujorko gatvėmis vaikščiotų šiandien?

Kovo 10-tąją, sulaukęs 91-erių metų mirė legendinis dizaineris, mados namų „Givenchy“ įkūrėjas Hubertas de Givenchy. Jo vardo drabužiai puošė išskirtines moteris, o joms kurtas prašmatus ir elegantiškas stilius įėjo į mados istoriją. Nors rengė tokias mados ikonas kaip Jacqueline Kennedy ir Vindzoro hercogienė, iki šiol dizaineris labiausiai siejamas su aktore A. Hepburn.


A. Hepburn filme „Pusryčiai pas Tifanį“, Vida Press nuotr.

Pirmą kartą tuomet dar menkai žinoma A. Hepburn į poną Givenchy kreipėsi 1953-iaisiais, ieškodama kostiumų filmui „Sabrina“, kuriame atliko pagrindinį vaidmenį. Galiausiai filmas už geriausius kostiumus laimėjo „Oskarą“, o tarp dizainerio ir aktorės gimė graži profesinė draugystė. Kine kartu jie sukūrė daugybę įsimintinų stiliaus momentų, kurių vienas ryškiausių – 1961-ųjų metų filme „Breakfast at Tiffany's“ (angl. „Pusryčiai pas Tifanį“). Filmo pradžioje A. Hepburn vilkėta juoda „Givenchy“ suknelė yra laikoma tobulu mažos juodos suknelės pavyzdžiu, tapusiu neblėstančiu įkvėpimo šaltiniu jau ne vienai prabangiai elegancijai neabejingų moterų kartai.

Tai – ne vienintelis kvapą gniaužiantis įvaizdis šiame filme. Trapus aktorės grožis taip gerai derėjo su puikiu jos herojės stiliumi (kuris ne per labiausiai skyrėsi nuo pačios A. Hepburn asmeninio stiliaus), kad tapo ikonišku ir nepavaldžiu bėgančiam laikui. Iš jo idėjų savo stiliui pasisemti gali ir šiuolaikinės moterys.


Vida Press nuotr.


Auskarai „H&M“, švarkas „Reserved“, suknelė ir sijonas „Givenchy“, bateliai „Mango“; gamintojų nuotr.


Vida Press nuotr.

Megztinis „H&M“, palaidinė „Alice + Olivia“ (net-a-porter), džinsai „Lindex“, batai „Topshop“; gamintojų nuotr.


Vida Press nuot.


Paltas „Prada“ (net-a-porter), suknelė „Topshop“, skarelė „Max Mara“, bateliai „Dolita“; gamintojų nuotr.


Vida Press nuotr.



Skrybelė „Maison Michael“, akiniai nuo saulės „Celine“ („Glasses on“), rankinė „Mango“, bateliai „Zara“; gamintojų nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis