Žuvies pyragas su bulvių košės plutele

 (1)
Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Antrą dieną iš eilės valgėm nuostabius pietus. Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas. Bet jei iš tiesų taip ir yra? Na, kas pasitiki, tas patikės ir šį kartą, o kas ne, tam čia ne vieta.

Apie žuvies pyragą... Jo pažiba - puikus padažas - sodraus, ryškaus ir užbaigto skonio. Parmezano sūris viską užtvirtina, krapai - malonus, švelnus priedas.

Patiekalas tikrai vertas dėmesio ir pastangų. Vaikams taip pat tinkamas! Mano mažoji valgė ir čepsėjo: 'mmm...'. Kuri gi mama nesidžiaugs, kai vaikas taip noriai valgo žuvį (dar dviejų rūšių). Plojau rankomis ir šypsojausi pro lūpų kamputį! Žuvies pyragas bus dažniau įtraukiamas į mūsų meniu.

Patarimai, pastebėjimai. Pyragus galima kepti tiek mažuose keramikiniuose indeliuose, tiek vienam dideliam. Kaip Jums patogiau... Mažus indelius rekomenduoju, jei turite vaikų. Mano dukrai patiko turėti savo atskirą porciją ir valgyti tiesiai iš indelio.
Galima daryti morkų-bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeiskite morkomis.
Indelius/indą pastatykite ant skardos, jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

Bulvių košei

700 g bulvių, jau nuluptų
30 g sviesto
6 šaukštai pieno
Druskos, pipirų pagal skonį

Žuvies įdarui

300 g lašišos, pjaustytos 2 cm gabaliukais
300 g menkės, pjaustytos 2 cm gabaliukais
100 g šaldytų žirnelių
Druskos, pipirų pagal skonį

Padažui

45 g sviesto
1 didelio askaloninio svogūno ar įprasto, smulkiai pjaustyto
2 šaukštai baltojo vyno acto
45 g miltų
450 ml žuvies sultinio
40 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
6 šaukštai grietinėlės (36 proc.)
1 šaukštas šviežių krapų, smulkintų

Aptepimui – plakto kiaušinio

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Bulves nulupkite, supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuomet nukoškite, sutrinkite, įpilkite pieno, įdėkite sviesto, druskos, pipirų. Viską gerai sumaišykite.

* Padažui į keptuvę dėkite sviestą ir svogūnus, kepkite apie 5-6 minutes, kol suminkštės. Supilkite vyno actą, pavirkite 2-3 minutes, kol skystis išgaruos. Sudėkite miltus, maišydami pakepkite minutę. Supilkite sultinį, užvirkite ir virkite, kol padažas sutirštės. Įtarkuokite Parmezano, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir krapus.

* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

* Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių žuvį, žirnelius. Paskaninkite trupučiu druskos, pipirais.

* Keramikiniuose indeliuose (arba viename dideliame inde) paskleiskite žuvį, dosniai užpilkite padažo, ant viršaus tolygiai paskirstykite bulvių košę. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Statykite indelius/indą ant didesnės skardos.

* Kepkite 20-25 minutes.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.