Žuvies pyragas su bulvių košės plutele

 (1)
Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Antrą dieną iš eilės valgėm nuostabius pietus. Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas. Bet jei iš tiesų taip ir yra? Na, kas pasitiki, tas patikės ir šį kartą, o kas ne, tam čia ne vieta.

Apie žuvies pyragą... Jo pažiba - puikus padažas - sodraus, ryškaus ir užbaigto skonio. Parmezano sūris viską užtvirtina, krapai - malonus, švelnus priedas.

Patiekalas tikrai vertas dėmesio ir pastangų. Vaikams taip pat tinkamas! Mano mažoji valgė ir čepsėjo: 'mmm...'. Kuri gi mama nesidžiaugs, kai vaikas taip noriai valgo žuvį (dar dviejų rūšių). Plojau rankomis ir šypsojausi pro lūpų kamputį! Žuvies pyragas bus dažniau įtraukiamas į mūsų meniu.

Patarimai, pastebėjimai. Pyragus galima kepti tiek mažuose keramikiniuose indeliuose, tiek vienam dideliam. Kaip Jums patogiau... Mažus indelius rekomenduoju, jei turite vaikų. Mano dukrai patiko turėti savo atskirą porciją ir valgyti tiesiai iš indelio.
Galima daryti morkų-bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeiskite morkomis.
Indelius/indą pastatykite ant skardos, jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

Bulvių košei

700 g bulvių, jau nuluptų
30 g sviesto
6 šaukštai pieno
Druskos, pipirų pagal skonį

Žuvies įdarui

300 g lašišos, pjaustytos 2 cm gabaliukais
300 g menkės, pjaustytos 2 cm gabaliukais
100 g šaldytų žirnelių
Druskos, pipirų pagal skonį

Padažui

45 g sviesto
1 didelio askaloninio svogūno ar įprasto, smulkiai pjaustyto
2 šaukštai baltojo vyno acto
45 g miltų
450 ml žuvies sultinio
40 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
6 šaukštai grietinėlės (36 proc.)
1 šaukštas šviežių krapų, smulkintų

Aptepimui – plakto kiaušinio

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Bulves nulupkite, supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuomet nukoškite, sutrinkite, įpilkite pieno, įdėkite sviesto, druskos, pipirų. Viską gerai sumaišykite.

* Padažui į keptuvę dėkite sviestą ir svogūnus, kepkite apie 5-6 minutes, kol suminkštės. Supilkite vyno actą, pavirkite 2-3 minutes, kol skystis išgaruos. Sudėkite miltus, maišydami pakepkite minutę. Supilkite sultinį, užvirkite ir virkite, kol padažas sutirštės. Įtarkuokite Parmezano, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir krapus.

* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

* Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių žuvį, žirnelius. Paskaninkite trupučiu druskos, pipirais.

* Keramikiniuose indeliuose (arba viename dideliame inde) paskleiskite žuvį, dosniai užpilkite padažo, ant viršaus tolygiai paskirstykite bulvių košę. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Statykite indelius/indą ant didesnės skardos.

* Kepkite 20-25 minutes.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!