Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

 (4)
Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svoguno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas,sriubų prieskoniai ir t.t.).

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Gaminame

* Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandenu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dedame puodą ant ugnies su vandeniu (naudojau 2 litrus), suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės.

* Verdant sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius. Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir daržoves. Kepame kol šios suminktės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.