Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

 (4)
Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svoguno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas,sriubų prieskoniai ir t.t.).

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Gaminame

* Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandenu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dedame puodą ant ugnies su vandeniu (naudojau 2 litrus), suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės.

* Verdant sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius. Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir daržoves. Kepame kol šios suminktės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas (1)

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.