Velykoms - Zuikio pyragas

 (1)
„Kauno Grūdai“ rekomenduoja Velykoms išsikepti žaismingą mielinį pyragą.
Velykoms - Zuikio pyragas
© Gamintojo nuotr.

Jums reikės:

1 kg kvietinių aukščiausios rūšies miltų;
30 g sausų arba 90 g šviežių mielių;
30 g druskos;
300 g cukraus;
200 g sviesto;
350 g kiaušinių;
700 ml vandens.
papuošimui: 1 kiaušinis aptepti, cukraus masė akims ir dantims

Paruošimo būdas:

* Į didelį dubenį supilkite visus ingredintus ir viską minkykite rankomis tol, kol susidarys vientisa, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla.

* Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pastovėti. Formuokite norimos formos kepinį, jungimo vietas patepdami kiaušinio plakiniu. Kildinkite šiltoje (~30 oC) vietoje maždaug 30-40 minučių.

* Visą kepinį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 oC temperatūros orkaitėje apie 10 minučių arba kol gražiai apskrus.

* Puoškite norimais pagardais.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Lengvai paruošiamas

Pyragas labai patiks visiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.
Kt rgs. 01d.
12°...23°
Pn rgs. 02d.
14°...20°
Št rgs. 03d.
11°...20°
Sk rgs. 04d.
14°...21°
Pr rgs. 05d.
14°...19°