Velykinis pyragas "Narcizas"

Visada jaučiu atėjusį pavasarį ir artėjančias Šv. Velykas, kai pamatau pražydusius pirmuosius narcizus... Vakar parsinešiau Šv.Velykų stalui papuošti pavasarinių narcizų puokštę. O koks Velykų stalas be Velykinio pyrago? Tad štai ir receptas dvispalvio pyrago "Narcizas", kuris papuoš kiekvieną šventinį stalą. Gražių Jums švenčių, mielieji!
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Pyragą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Balta tešla:

6 kiaušinio baltymai
1,5 a.š. citrinos sulčių
0,5 a.š. druskos
2/3 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės miltų
1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės esencijos

Geltona tešla:

6 tryniai
pusės citrinos tarkuotos žievelės arba keli lašai citrinų esencijos
1/4 a.š. druskos
3/4 stiklinės cukraus pudros
3/4 stilkinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės karšto vandens

Glajui:

3 v.š. citrinų sulčių
200 gr. cukraus pudros

Balta tešla. Baltymus plakam mikseriu, kol suputos. Tuomet supilam citrinos sultis ir druską. Plakam tol, kol baltymai jau laikys savo formą, paviršius bus lygus (be akučių), bet neplakam iki visiško standumo! Konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Miltus su cukraus pudra persijojam 4 kartus. Sumaišom su vaniliniu cukrumi. Jei naudosit esenciją, tai tiesiog įlašinkit į baltymus. Birius produktus beriame į baltymus ir labai atsargiai šaukštu, kad nesukristų baltymai, išmaišome iki vientisos masės. Turi gautis puri tešla. Sudedame ją į aliejumi išteptą žiedo formą ir pastatome į šalį.

Geltona tešla. Trynius plakame 3 min. mikseriu. Suberiame citrinos žievelę arba citrinos esenciją, druską ir palaipsniui plakdami beriame cukraus pudrą. Plakame, kol gausime purią, šviesiai gelsvą masę, padidėjusią bent 2 kartus. Miltus su kepimo milteliais persijojame 4 kartus. pakaitom po truputį pilame karštą vandenį ir miltus visą tą laiką plakdamį mikseriu (šaukštas vandens, 2 šaukštai miltų ir t.t., kol supilame viską). Atsargiai supilame geltoną tešlą ant baltos. Kepame 160 C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Silikoninėje formoje man iškepė per 40 min. Metalinėje galbūt keps ilgiau - reikia tikrinti tešlos vidų mediniu pagaliuku.

Glajus. Dubenyje šaukštu išsukame sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Apliejame pyragą. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

P.S. Labai minkštas, tiesiog orinis pyragas... Nėra saldus, bet pakankamai saldumo suteikia saldus glajus. Glajui galite naudoti ir kitas sultis, pvz. apelsinų, mandarinų. Aš dėjau kelis kaimiškus kiaušinius, todėl geltona tešla tokios ryškios spalvos.

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vištienos kepsneliai su žiediniais kopūstais, paprika ir žalumynais (4)

Labai skanūs kepsneliai, su daug daržovių, prie kurių praktiškai daržovių garnyras ir nereikalingas.

Orkaitėje kepta sultinga kiauliena (4)

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Obuolių spurgutės

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio (8)

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Bandelės su lašinukais (2)

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Nesudėtingas jautienos troškinys (1)

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.