Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis

 (6)
Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dar vienas varškės apkepo receptas. Skanus, šlapias, saldus, su obuoliais ir razinomis. Tai pirmas mano ragautas varškės apkepas su obuoliais. Nenuvylė.

Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėkite pagal savo skonį ir norimą saldumą.

Obuolių dėkite tiek, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą.

Obuoliai pas mane buvo mažiukai, pjausčiau plonais griežinėliais ir sudėjau vienu sluoksniu. Sunaudojau 4 mažus obuolius.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g tirpinto sviesto
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio pieno
sauja razinų
3-4 maži obuoliai

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Palikite pusvalandžiui.

* Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Sudėkite varškę, supilkite ištirpintą, kiek atvėsusį sviestą, viską išmaišykite.

* Į varškę pilkite išbrinkusias manų kruopas. Įmaišykite razinas.

* Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

* Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę paruoštos masės, sudėliokite obuolius (vienu sluoksniu) ir užpilkite likusia varškės mase.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Burnoje tirpstantis karamelinis tinginys

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Naminis tepamas sūrelis

Mano šeimai labai patinka tepami sūreliai. Radusi internete receptą pagaminau naminio - labai skanu!

Jurga Lago: mano dilgėlių pyragą valgo ir vaikai (11)

Garsi juvelyrė Jurga Lago labai laukia pavasario, kai šeimos meniu gali praturtinti šviežiais žalumynais.

Kavos pyragas su kokosais

Savaitgaliui – sodraus skonio pyragas.

Sumuštiniai su lašiša ir virtu kiaušiniu

Sumuštinukai – pavakariams ar vakarienei.

Naminiai kibinai su vištiena (1)

Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keletą gudrybių ir kibinai nepastebimai „dings“ nuo jūsų stalo.

Krabų lazdelių užtepėlė (8)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Vasariškas daržovių užkandis (be pieno produktų, be kiaušinių, be glitimo)

Estetiškai patiektas, skonio receptorius maloniai nuteikiantis veganiškas maistas jau beveik metus džiugina pirmojo Lietuvoje veganiško restorano svečius. Atnaujintas meniu kvies susipažinti su šiltojo sezono naujienomis, tapsiančiomis dar vienu Vilniuje įsikūrusio restorano traukos objektu.

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojame kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesnė nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti.

Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis (6)

Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.

Varškės švilpikai (3)

Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.

Nekeptas meduolių tortas

Šį gražuolį gaminau savo Tėčio gimtadieniui. Ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko! Seniai buvau sulaukusi tiek liaupsių, kurių net nenusipelniau, juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokit koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Avižinių dribsnių sausainiai su graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

Mmmm... tikras gardumėlis. Ir reikia daug pastangų, kad sustotum ir nesuvalgytum bent jau didžiosios dalies iš karto. Taip, kalorijų čia nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.