Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis

 (6)
Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dar vienas varškės apkepo receptas. Skanus, šlapias, saldus, su obuoliais ir razinomis. Tai pirmas mano ragautas varškės apkepas su obuoliais. Nenuvylė.

Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėkite pagal savo skonį ir norimą saldumą.

Obuolių dėkite tiek, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą.

Obuoliai pas mane buvo mažiukai, pjausčiau plonais griežinėliais ir sudėjau vienu sluoksniu. Sunaudojau 4 mažus obuolius.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g tirpinto sviesto
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio pieno
sauja razinų
3-4 maži obuoliai

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Palikite pusvalandžiui.

* Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Sudėkite varškę, supilkite ištirpintą, kiek atvėsusį sviestą, viską išmaišykite.

* Į varškę pilkite išbrinkusias manų kruopas. Įmaišykite razinas.

* Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

* Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę paruoštos masės, sudėliokite obuolius (vienu sluoksniu) ir užpilkite likusia varškės mase.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.