Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis

 (6)
Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dar vienas varškės apkepo receptas. Skanus, šlapias, saldus, su obuoliais ir razinomis. Tai pirmas mano ragautas varškės apkepas su obuoliais. Nenuvylė.

Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėkite pagal savo skonį ir norimą saldumą.

Obuolių dėkite tiek, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą.

Obuoliai pas mane buvo mažiukai, pjausčiau plonais griežinėliais ir sudėjau vienu sluoksniu. Sunaudojau 4 mažus obuolius.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g tirpinto sviesto
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio pieno
sauja razinų
3-4 maži obuoliai

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Palikite pusvalandžiui.

* Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Sudėkite varškę, supilkite ištirpintą, kiek atvėsusį sviestą, viską išmaišykite.

* Į varškę pilkite išbrinkusias manų kruopas. Įmaišykite razinas.

* Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

* Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę paruoštos masės, sudėliokite obuolius (vienu sluoksniu) ir užpilkite likusia varškės mase.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.