Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kai tau per trisdešimt ir su tuo pačiu vyru gyveni daugiau nei dvyliką metų, Valentino diena nebeturi tokios didelės reikšmės kaip turėjo paauglystėje. Nebesižavi meškiukais, lipniomis širdelėmis ir kitais 'brukamais' atributais. Tačiau vis dėlto tą dieną pristabdai nusistovėjusį gyvenimo ritmą, parodai dėmesį savo antrąjai pusei gėlėmis, vyno taure, skania vakariene ar tortu. Meilės tortu - raudonu lyg aksomas.

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis – lyg vanilinio torto, pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu.

Labai savimi didžiuojuosi, nes nesitikėjau, jog pavyks išgauti torto spalvą ar skonį iš pirmo karto. Bet pavyko! O mintyse jau turiu antrąjį Raudonojo Velveto variantą. Tikiuosi greitai jį įgyvendinsiu ir pasidalinsiu su Jumis! O dabar mėgaukitės šiuo gražuoliu!

Meilės Jums visiems Valentino proga! Banalu, bet aš Jus visus myyyyyyyliu!

Patarimai, pastebėjimai. Miltų ir kakavos mišinį būtina persijoti, kad nebūtų jokių gabaliukų. Ypatingai kakavoje būna daug tokių gabaliukų.
Kiek pilti dažų? Naudojau maistinius dažus-pastą. Tik keletą kartų esu su jais dažiusi, todėl daug patirties neturiu. Pyliau tiek, kad būtų ryški kefyro spalva. Išėjo 2 pakeliai dažų (1 pakelis - 10 g)! Žinau, skamba siaubingai... Bet toks Raudonasis Velvetas...

Gavosi gana tamsi, sakyčiau, net bordo spalva. Galvojau, bus per tamsi, bet kai tortą prapjoviau spalva pasirodė visai nebloga. Dar reiktų daugiau su atspalviais 'pažaisti' iki tobulumo.

Kremui labai svarbu, kad sūris ir sviestas būtų kambario temperatūros, kad kremas būtų vientisas, be gumuliukų. Mano sūris buvo truputį šaltas, todėl kremas truputį sušoko į gumuliukus! Nedarykit taip.
Pagal orginalų receptą cukraus pudros reiktų žymiai daugiau. Aš dėjau tik puodelį, nes dėti pusę kilogramo ar net daugiau cukraus pudros, niekaip nekilo ranka. Buvo ir taip gana saldus kremas.

Amerikiečiai tortą dažniausiai daro iš dviejų storų biskvitų. Galite taip daryti ir Jūs, net kremo galima tada tepti mažiau. Aš norėjau plonesnių sluoksnių, todėl supjausčiau į keturis dalis, o kremo pasidariau daugiau. Buvo pats tas. Tikrai nesinorėjo jo daugiau.

Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, būtinai kartosiu.

Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai
1 puodelis - 250 ml

Biskvitams

230 g miltų
20 g kakavos
200 g cukraus
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
70 g minkšto sviesto
3 šaukštai bekvapio aliejaus
2 vidutiniai kiaušiniai
1 1/2 šaukštelio acto
165 ml pasukų arba kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Raudonų maistinių dažų

Kremui

600 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
125 g minkšto sviesto
1 puodelis cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2-3 šaukštai pieno

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias formas.

* Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, sumaišykite. Atidėkite į šalį.

* Su mikseriu iki purumo išplakite sviestą. Berkite cukrų, pilkite aliejų ir plakite iki purios, vientisos masės.

* Kiaušinius ir vanilę suplakite, supilkite į sviesto/cukraus mišinį ir viską gerai išplakite mikseriu.

* Ąsotėlyje sumaišykite pasukas/kefyrą su actu ir maistiniais dažais. Dažų dėkite tiek, kad gautųsi ryški raudona spalva. Įmaišykite į tešlą.

* Miltų mišinį įsijokite į tešlą ir palengva mentele įmaišykite.

* Tešlą tolygiai paskirstykite tarp dviejų kepimo formų. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.

* Iškeptus biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, nulupkite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.

* Kremui kambario temperatūros sūrį ir sviestą išplakite mikseriu. Berkite cukraus pudrą, vanilę, šaukštą pieno, plakite iki vientisos masės. Jei masė per daug tiršta įpilkite dar šaukštą ar kitą pieno.

* Tortą sluoksniuokite formoje: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ir t.t., kol surinksite visą tortą.

* Tortą palaikykite šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį.

* Puoškite likusiais trupiniais.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.