Trinta grybų sriuba

Sriuba, kuri labiausiai atspindi rudenį. Ir, žinoma, jei jūs ką tik parėjote iš miško su pilnu krepšiu grybų, patiekalui rinkitės šias gėrybes.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

0,25 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų,
4 šaukštų sviesto,
100 g pievagrybių,
2 šaukštų kvietinių miltų,
6 stiklinių vištienos sultinio,
2 šakelių šviežių petražolių,
2 šakelių žalių salierų,
2 kiaušinių trynių,
1 stiklinės grietinėlės.

Kaip gaminti

* Svogūnus apkepkite puode su sviestu, sudėkite susmulkintus grybus ir 5 minutes pakepinkite. Nenuėmę puodo nuo ugnies suberkite miltus, šiek tiek pakepkite, užpilkite sultinį ir užvirkite. Tada sudėkite salierų ir petražolių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite dar 45 minutes.

* Petražoles ir salierus išimkite, sultinį nupilkite, grybus ir svogūnus pertrinkite per sietelį ir vėl supilkite į sultinį.

* Suplakite kiaušinių trynius su grietinėle ir maža srovele maišydami supilkite į karštą sriubą. Pastatykite puodą ant ugnies ir pašildykite, bet neužvirkite. Pagal skonį įberkite druskos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!