Trinta grybų sriuba

Sriuba, kuri labiausiai atspindi rudenį. Ir, žinoma, jei jūs ką tik parėjote iš miško su pilnu krepšiu grybų, patiekalui rinkitės šias gėrybes.
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

0,25 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų,
4 šaukštų sviesto,
100 g pievagrybių,
2 šaukštų kvietinių miltų,
6 stiklinių vištienos sultinio,
2 šakelių šviežių petražolių,
2 šakelių žalių salierų,
2 kiaušinių trynių,
1 stiklinės grietinėlės.

Kaip gaminti

* Svogūnus apkepkite puode su sviestu, sudėkite susmulkintus grybus ir 5 minutes pakepinkite. Nenuėmę puodo nuo ugnies suberkite miltus, šiek tiek pakepkite, užpilkite sultinį ir užvirkite. Tada sudėkite salierų ir petražolių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite dar 45 minutes.

* Petražoles ir salierus išimkite, sultinį nupilkite, grybus ir svogūnus pertrinkite per sietelį ir vėl supilkite į sultinį.

* Suplakite kiaušinių trynius su grietinėle ir maža srovele maišydami supilkite į karštą sriubą. Pastatykite puodą ant ugnies ir pašildykite, bet neužvirkite. Pagal skonį įberkite druskos.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.