Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais

Šventės greitai ateina, o dar greičiau praeina, lieka krūvą neplautų indų, o ir neretai gausybė maisto. Na , o po Šv. Velykų lieka nemenkas kalnas margučių!
© Fotolia nuotr.

Tad labai džiaugiuosi savo receptų iškarpų gausoje atradus šį labai paprastą , bet labai skanų pyragą. Puikus būdas panaudoti margučius, o ir produktų daug nereikia, manau, kiekvienoje virtuvėje galima juos rasti !

Tešlai reikės:

200 g sviesto;
500 g miltų;
3 kiaušiniai;
šiek tiek druskos.

Įdarui:

10 virtų kiaušinių;
3 nedideli svogūnai;
saujelė krapų;
prieskoniai pagal skonį ( aš dėjau šiek tiek druskos ir picos prieskonius) .

Įdaro kiekį galima koreguoti, originaliame recepte buvo parašyta 6 kiaušiniai ir vienas svogūnas, kadangi turiu nemažai kiaušinių dėjau 10, be to norėjosi storesnio įdaro sluoksnio.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

Eiga:

* Smulkiai supjaustome kambario temperatūros sviestą ir sumaišome su miltais, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai biri, nevientisa, neišsigąskite. Tešlą laikyti apie valanda šaldytuve.

* Įdarui supjaustome svogūnus ir dedame kepti, kol suminkštės.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Supjaustome kiaušinius, beriame krapus, prieskonius, kepintus svogūnus ir viską gerai išmaišome. Tuomet dalijame tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiojame apskritimus, viena iš jų apdedame kepimo skardos dugną bei šonus ir dedame įdarą, kitą tešlos apskritimą dedame ant viršaus. Na, man nepavyko su tešla susidraugauti ir iškočioti apskritimų, todėl aš tiesiog ėmiau po nedidelį gabalėlį, kočiojau ir lipdžiau iš pavienių. Žinoma, iš pavienių gabaliukų bendras viršaus vaizdas buvo nekoks, tačiau man liko šiek tiek tešlos, suformavau žvaigždutes. Problema išspręsta!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Pyragą kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių. Skanus ir šiltas, ir šaltas, tinka česnakinis padažas, skanaus!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.