Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais

Šventės greitai ateina, o dar greičiau praeina, lieka krūvą neplautų indų, o ir neretai gausybė maisto. Na , o po Šv. Velykų lieka nemenkas kalnas margučių!
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tad labai džiaugiuosi savo receptų iškarpų gausoje atradus šį labai paprastą , bet labai skanų pyragą. Puikus būdas panaudoti margučius, o ir produktų daug nereikia, manau, kiekvienoje virtuvėje galima juos rasti !

Tešlai reikės:

200 g sviesto;
500 g miltų;
3 kiaušiniai;
šiek tiek druskos.

Įdarui:

10 virtų kiaušinių;
3 nedideli svogūnai;
saujelė krapų;
prieskoniai pagal skonį ( aš dėjau šiek tiek druskos ir picos prieskonius) .

Įdaro kiekį galima koreguoti, originaliame recepte buvo parašyta 6 kiaušiniai ir vienas svogūnas, kadangi turiu nemažai kiaušinių dėjau 10, be to norėjosi storesnio įdaro sluoksnio.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

Eiga:

* Smulkiai supjaustome kambario temperatūros sviestą ir sumaišome su miltais, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai biri, nevientisa, neišsigąskite. Tešlą laikyti apie valanda šaldytuve.

* Įdarui supjaustome svogūnus ir dedame kepti, kol suminkštės.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Supjaustome kiaušinius, beriame krapus, prieskonius, kepintus svogūnus ir viską gerai išmaišome. Tuomet dalijame tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiojame apskritimus, viena iš jų apdedame kepimo skardos dugną bei šonus ir dedame įdarą, kitą tešlos apskritimą dedame ant viršaus. Na, man nepavyko su tešla susidraugauti ir iškočioti apskritimų, todėl aš tiesiog ėmiau po nedidelį gabalėlį, kočiojau ir lipdžiau iš pavienių. Žinoma, iš pavienių gabaliukų bendras viršaus vaizdas buvo nekoks, tačiau man liko šiek tiek tešlos, suformavau žvaigždutes. Problema išspręsta!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Pyragą kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių. Skanus ir šiltas, ir šaltas, tinka česnakinis padažas, skanaus!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.