Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais

Šventės greitai ateina, o dar greičiau praeina, lieka krūvą neplautų indų, o ir neretai gausybė maisto. Na , o po Šv. Velykų lieka nemenkas kalnas margučių!
Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© Fotolia nuotr.

Tad labai džiaugiuosi savo receptų iškarpų gausoje atradus šį labai paprastą , bet labai skanų pyragą. Puikus būdas panaudoti margučius, o ir produktų daug nereikia, manau, kiekvienoje virtuvėje galima juos rasti !

Tešlai reikės:

200 g sviesto;
500 g miltų;
3 kiaušiniai;
šiek tiek druskos.

Įdarui:

10 virtų kiaušinių;
3 nedideli svogūnai;
saujelė krapų;
prieskoniai pagal skonį ( aš dėjau šiek tiek druskos ir picos prieskonius) .

Įdaro kiekį galima koreguoti, originaliame recepte buvo parašyta 6 kiaušiniai ir vienas svogūnas, kadangi turiu nemažai kiaušinių dėjau 10, be to norėjosi storesnio įdaro sluoksnio.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

Eiga:

* Smulkiai supjaustome kambario temperatūros sviestą ir sumaišome su miltais, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai biri, nevientisa, neišsigąskite. Tešlą laikyti apie valanda šaldytuve.

* Įdarui supjaustome svogūnus ir dedame kepti, kol suminkštės.

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Supjaustome kiaušinius, beriame krapus, prieskonius, kepintus svogūnus ir viską gerai išmaišome. Tuomet dalijame tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiojame apskritimus, viena iš jų apdedame kepimo skardos dugną bei šonus ir dedame įdarą, kitą tešlos apskritimą dedame ant viršaus. Na, man nepavyko su tešla susidraugauti ir iškočioti apskritimų, todėl aš tiesiog ėmiau po nedidelį gabalėlį, kočiojau ir lipdžiau iš pavienių. Žinoma, iš pavienių gabaliukų bendras viršaus vaizdas buvo nekoks, tačiau man liko šiek tiek tešlos, suformavau žvaigždutes. Problema išspręsta!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt

* Pyragą kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių. Skanus ir šiltas, ir šaltas, tinka česnakinis padažas, skanaus!

Trapios tešlos pyragas su virtais kiaušiniais
© sokiaivirtuveje.lt
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais (7)

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Kodėl tobula kava skrudinama lėtai?

Kava yra lėta ir įnoringa. Kol šiltų kraštų šalyse kavamedžiai iš lėto sunokina raudonas uogas, prabėga šešetas mėnesių. Dar tiek pat užtrunka, kol ūkininkai surinktas kavos pupeles kruopščiai išplauna, išdžiovina ir palieka susigulėti.

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!
Pn lie. 01d.
17°...26°
Št lie. 02d.
16°...29°
Sk lie. 03d.
15°...26°
Pr lie. 04d.
11°...21°
An lie. 05d.
12°...22°