Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške

 (5)
Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Improvizacija virtuvėje pasiteisino, bekepant namai paskendo apelsinų aromate! Net ir tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri šiek tiek kreivai, valgė ir „nesispyriojo“, o paskui net paklausė, ar dar liko?

Reikės:

apie 350 g avižinių dribsnių ( trečdalį jų susmulkinau iki miltų);
apie 230 g liesos varškės;
1 kiaušinio ir 2 baltymų;
2 v.š. natūralaus jogurto;
1 v.š. chia sėklų;
2 v.š. linų sėmenų ;
2 v.š. kviečių sėlenų;
2 bananų;
1 nedidelio apelsino;
2 a.š. cinamono;
4 kvadratėlių juodojo šokolado.

Eiga:

* Į nedidelį indelį supilame natūralų jogurtą , suberiame chia sėklas, linų sėmenis ir kviečių sėlenas, paliekame išbrinkti. Maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname apelsiną (su žieve, prieš tai gerai nuplauname), bananus bei šokoladą.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Gautą masę pilame į avižinius dribsnius, dedame varškę, cinamoną bei išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įmaišome natūralaus jogurto masę. Paliekame pastovėti apie 10-15 minučių.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Nebūtina dėti chia sėklų, sėmenų ir sėlenų, vietoje jų galima dėti razinas, riešutus ir panašiai. Jei neturite blenderio, vietoje apelsino galite dėti tarkuotus obuolius, o bananus sutrinti šakute.

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!