Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške

 (5)
Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!
Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Improvizacija virtuvėje pasiteisino, bekepant namai paskendo apelsinų aromate! Net ir tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri šiek tiek kreivai, valgė ir „nesispyriojo“, o paskui net paklausė, ar dar liko?

Reikės:

apie 350 g avižinių dribsnių ( trečdalį jų susmulkinau iki miltų);
apie 230 g liesos varškės;
1 kiaušinio ir 2 baltymų;
2 v.š. natūralaus jogurto;
1 v.š. chia sėklų;
2 v.š. linų sėmenų ;
2 v.š. kviečių sėlenų;
2 bananų;
1 nedidelio apelsino;
2 a.š. cinamono;
4 kvadratėlių juodojo šokolado.

Eiga:

* Į nedidelį indelį supilame natūralų jogurtą , suberiame chia sėklas, linų sėmenis ir kviečių sėlenas, paliekame išbrinkti. Maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname apelsiną (su žieve, prieš tai gerai nuplauname), bananus bei šokoladą.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Gautą masę pilame į avižinius dribsnius, dedame varškę, cinamoną bei išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įmaišome natūralaus jogurto masę. Paliekame pastovėti apie 10-15 minučių.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Nebūtina dėti chia sėklų, sėmenų ir sėlenų, vietoje jų galima dėti razinas, riešutus ir panašiai. Jei neturite blenderio, vietoje apelsino galite dėti tarkuotus obuolius, o bananus sutrinti šakute.

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Lengvai paruošiamas

Pyragas labai patiks visiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.
Kt rgs. 01d.
13°...23°
Pn rgs. 02d.
14°...20°
Št rgs. 03d.
11°...19°
Sk rgs. 04d.
14°...22°
Pr rgs. 05d.
14°...21°