Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške

 (5)
Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Improvizacija virtuvėje pasiteisino, bekepant namai paskendo apelsinų aromate! Net ir tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri šiek tiek kreivai, valgė ir „nesispyriojo“, o paskui net paklausė, ar dar liko?

Reikės:

apie 350 g avižinių dribsnių ( trečdalį jų susmulkinau iki miltų);
apie 230 g liesos varškės;
1 kiaušinio ir 2 baltymų;
2 v.š. natūralaus jogurto;
1 v.š. chia sėklų;
2 v.š. linų sėmenų ;
2 v.š. kviečių sėlenų;
2 bananų;
1 nedidelio apelsino;
2 a.š. cinamono;
4 kvadratėlių juodojo šokolado.

Eiga:

* Į nedidelį indelį supilame natūralų jogurtą , suberiame chia sėklas, linų sėmenis ir kviečių sėlenas, paliekame išbrinkti. Maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname apelsiną (su žieve, prieš tai gerai nuplauname), bananus bei šokoladą.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Gautą masę pilame į avižinius dribsnius, dedame varškę, cinamoną bei išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įmaišome natūralaus jogurto masę. Paliekame pastovėti apie 10-15 minučių.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Nebūtina dėti chia sėklų, sėmenų ir sėlenų, vietoje jų galima dėti razinas, riešutus ir panašiai. Jei neturite blenderio, vietoje apelsino galite dėti tarkuotus obuolius, o bananus sutrinti šakute.

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.