Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške

 (5)
Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Improvizacija virtuvėje pasiteisino, bekepant namai paskendo apelsinų aromate! Net ir tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri šiek tiek kreivai, valgė ir „nesispyriojo“, o paskui net paklausė, ar dar liko?

Reikės:

apie 350 g avižinių dribsnių ( trečdalį jų susmulkinau iki miltų);
apie 230 g liesos varškės;
1 kiaušinio ir 2 baltymų;
2 v.š. natūralaus jogurto;
1 v.š. chia sėklų;
2 v.š. linų sėmenų ;
2 v.š. kviečių sėlenų;
2 bananų;
1 nedidelio apelsino;
2 a.š. cinamono;
4 kvadratėlių juodojo šokolado.

Eiga:

* Į nedidelį indelį supilame natūralų jogurtą , suberiame chia sėklas, linų sėmenis ir kviečių sėlenas, paliekame išbrinkti. Maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname apelsiną (su žieve, prieš tai gerai nuplauname), bananus bei šokoladą.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Gautą masę pilame į avižinius dribsnius, dedame varškę, cinamoną bei išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įmaišome natūralaus jogurto masę. Paliekame pastovėti apie 10-15 minučių.

Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Nebūtina dėti chia sėklų, sėmenų ir sėlenų, vietoje jų galima dėti razinas, riešutus ir panašiai. Jei neturite blenderio, vietoje apelsino galite dėti tarkuotus obuolius, o bananus sutrinti šakute.

sokiaivirtuveje.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.