Šokoladinis pyragas su slyvomis

Pyrago receptą išsiplėšiau iš vieno žurnalo. Pyragas yra puikus ir ypač tiks laukiantiems svečių. Jis gana sunkus, labai sotus. Žodžiu - pamaitinsite ne vieną žmogų!
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

200 g džiovintų slyvų;
5 v. š. brendžio;
150 g juodojo šokolado;
2 didelių kiaušinių + 3 kiaušinio baltymų;
150 g cukraus;
100 g sviesto;
180 g maltų migdolų;
3 v. š. kakavos kepiniams;
2 v. š. miltų;
žiupsnelio druskos;
cukraus pudros pabarstymui.

Gaminame

* Slyvas nuplikome verdančiu vandeniu, šiek tiek pamirkome, tada nusausiname ir užpilame brendžiu. Paliekame 1-3 valandas pastovėti.

* Šokoladą ištirpiname virš karštų garų.

* Du kiaušinius išplakame su cukrumi, įsukame kambario temperatūros sviestą ir pravėsusį tirpintą šokoladą. Į gautą masę įmaišome maltus migdolus, kakavą, miltus, žiupsnelį druskos.

* Išplakame likusius baltymus iki standžių putų. Įmaišome į tešlą.

Šokoladinis pyragas su slyvomis
© Asmeninis albumas

* Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus suberiame ir šiek tiek giliau įspaudžiame slyvas. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, kepame 30 minučių. Tada temperatūrą padidiname iki 180 laipsnių ir toliau kepame apie 20-25 minutes.

* Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Prancūziški rageliai arba kruasanai

Kas gi nemėgsta nemėgsta prancūziškų ragelių, dar kitaip vadinamų kruasanais? Jie tiesiog puikūs. Bent aš labiausiai mėgstu pačius paprasčiausius sviestinius kruasanus, be jokių migdolinių ar kitokių įdarų.

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.

Duona be miltų - lengvas ir išbandytas receptas (6)

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių) (1)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.