Raviolių įdarui, be moliūgo, reikia žalumynų. Tai gali būti: špinatai, bazilikai, meškiniai česnakai, dilgėlės.
Tešlai reikės:
apie 300 g miltų,
apie 200 g moliūgų minkštimo tyrės,
druskos.
Įdarui reikės:
120 g maltų džiūvėsėlių,
120 g tarkuoto kietojo sūrio,
100 g rikotos arba varškės,
1 citrinos žievelės,
30 g razinų, išmirkytų rome,
2 šaukštų labai smulkiai sukapotų špinatų,
druskos.
Padažui:
tirpinto sviesto,
tarkuoto kietojo sūrio.
Kaip gaminti
* Moliūgo gabalus pakepinkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsinkite, nupjaukite žievę, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite iki košės.
* Suberkite miltus, druską ir išmaišius suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą. Jeigu trūksta miltų, dar įberkite. Jei per kieta – įpilkite truputį vandens. Kad tešla nedžiūtų, apdenkite ją drėgnu rankšluosčiu, ir ruoškite įdarą.
* Šakute išmaišykite varškę su tarkuotu kietuoju sūriu, įmaišykite likusius komponentus. Paruoškite vientisą masę.
* Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite maždaug 5 cm skersmens apskritimus. Į vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir užlipdykite tešlos kraštus.
* Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 10-15 min. Išvirę ravioliai iškyla į paviršių.
* Patiekite užpiltus tirpintu sviestu ir pabarstytus sūriu.
Daugiau patiekalų be mėsos receptų: