Pyragas su obuolių ir riešutų įdaru

Jei pasiilgote naminio pyrago, išbandykite šį, kurio receptą Jums surašė žurnalo „Moteris“ maisto redaktorė Giedrė.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4–6 porcijos

Tešlai reikės:

200 g miltų
žiupsnio druskos
140 g sviesto
25 g cukraus
1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės
1 kiaušinio trynio

Įdarui reikės:

50 g maltų migdolų
20 g miltų
0,5 šaukštelio druskos
70 g sviesto (kambario temperatūros)
50 g cukraus
1 kiaušinio
3 raudonų obuolių (nuplautų)
1 šaukšto pieno
1 šaukšto rudojo cukraus
3 šaukštų skaldytų lazdynų riešutų
1 šaukšto miltelinio cukraus

Gaminame

* Tešla. Visus tešlai gaminti nurodytus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir, naudodami peiliukų antgalį, susmulkinkite iki trupinių masės. Šią sukrėskite į dubenį, suminkykite į kamuoliuką ir padėkite 1 val. į šaldytuvą.

* Įdaras. Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus, migdolų miltus, druską ir išmaišykite. Tada – sviestą, cukrų ir kiaušinį, viską gerai išplakite iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.
Obuolius perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Obuolių puseles supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

* Tešlą ant kepimo popieriaus iškočiokite iki 0,5 cm storio (išeis maždaug 30 cm skersmens apskritimas). Ant jos vidurio paskleiskite įdarą (maždaug 5 cm nuo kraštų turi likti laisvi). Obuolių griežinėlius susmeikite į įdarą, užberkite riešutus. Tešlos kraštus užlenkite vidurio link. Tešlą aptepkite pienu, pabarstykite ruduoju cukrumi.

* Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 25 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!