Pyragas su avietėmis

 (1)
Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.

Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau.

Reikės:

2 vidutinio dydžio kiaušinių;
1 puodelio cukraus;
1 puodelio avietinio jogurto;
1 puodelio rapsų, arba saulėgrąžų aliejaus;
1 citrinos (nutarkuotos žievelės);
1 a.š. migdolų ekstrakto;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
2 puodelių miltų;
1 kupino puodelio aviečių;
50 g migdolų riekelių;
cukraus pudros pabarstyti.

Pyragas su avietėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:

viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.

* Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.

* Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm..

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.