Pyragas su avietėmis

 (1)
Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.

Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau.

Reikės:

2 vidutinio dydžio kiaušinių;
1 puodelio cukraus;
1 puodelio avietinio jogurto;
1 puodelio rapsų, arba saulėgrąžų aliejaus;
1 citrinos (nutarkuotos žievelės);
1 a.š. migdolų ekstrakto;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
2 puodelių miltų;
1 kupino puodelio aviečių;
50 g migdolų riekelių;
cukraus pudros pabarstyti.

Pyragas su avietėmis
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:

viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.

* Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.

* Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm..

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.